"Δεν προσπαθείς να σκοτώσεις τον αγγελιοφόρο"

1.9.11

Τόσο η πρώτη έκθεση του γραφείου παρακολούθησης του προϋπολογισμού όσο και η σφοδρότητα της επίθεσης Βενιζέλου εξηγούν πλήρως γιατί επί δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αρνιόντουσαν επίμονα και απέρριπταν μετά επαίνων την επίμονη πρόταση του ΣΥΝ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση αυτού του γραφείου προκειμένου το Κοινοβούλιο με την συμβολή επιστημόνων κύρους ευρύτερης αποδοχής, να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς και να ελέγχει την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Αν αυτός ο θεσμός είχε εγκαίρως συγκροτηθεί θα ήταν αδύνατο στις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις να ψηφίζουν δήθεν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και να καταλήγουν σε διψήφια ελλείμματα και διογκούμενα χρέη.Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Βενιζέλος οφείλουν επιτέλους να αντιληφθούν ότι : Όταν τα μηνύματα κραυγάζουν την αποτυχία, επανεξετάζεις κι αλλάζει την αποτυχημένη πολιτική. Δεν προσπαθείς να σκοτώσεις τον αγγελιοφόρο.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Εύστοχος (μετά από καιρό) ο Παπαδημούλης. Η κυβέρνηση αρνείται να συντονίσει μια μαζική περικοπή των δαπανών και δίνει μια ανόητη μάχη με την αύξηση των εσόδων. Και της φταίει η ύφεση...