Βρέθηκε η λύση για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, θα κάνουμε ότι δεν υπάρχει!

1.9.11

Για δες που έφτασε το έλλειμμα...
 Παραθέτω τη σημερινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την Έκθεση που παρουσίασε χθες το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής:

Όλοι οι υπεύθυνοι διεθνείς οργανισμοί (όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ) και όλες οι υπεύθυνες εθνικές ανεξάρτητες αρχές (όπως η Τράπεζα της Ελλάδος) γνωρίζουν με ποιο τρόπο καταρτίζονται, διασταυρώνονται και δημοσιοποιούνται εκθέσεις για την κατάσταση και τις προοπτικές των μακροοικονομικών και δημοσιονομικών μεγεθών.

Αυτήν τη γνώση, την εμπειρία και την υπευθυνότητα είναι προφανές ότι δεν τη διαθέτει ακόμη το Γραφείο Προϋπολογισμού. Το χθεσινό συνεπώς κείμενο δεν διαθέτει τα στοιχεία εγκυρότητας αντίστοιχων διεθνών εκθέσεων.Όπως είχα την ευκαιρία να συζητήσω χθες με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση και την εγκυρότητα του έργου του Γραφείου Προϋπολογισμού.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Χωρίς απολύτως κανένα επιχείρημα ουσίας, ο Βενιζέλος σπεύδει να φιμώσει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής καθώς οι αλήθειες του γκρέμισαν τη μαγική δημοσιονομική εικόνα που επιχειρεί να δημιουργήσει. Ο άσχετος με τα οικονομικά Βενιζέλος θεωρεί ότι το Γραφείο Προϋπολογισμό που...

...στελεχώνεται από οικονομολόγους δεν έχει τη "γνώση" να κρίνει τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας! Ενώ ο ίδιος κι ο Παντελής Οικονόμου σκίζουν από γνώση, υπευθυνότητα και εμπειρία...

Έχουμε μπλέξει με ερασιτέχνες Μεσσίες αλλά κανένα ΜΜΕ δεν ζητά τον...ανασχηματισμό τους.