Αποστάσεις από τις επιλογές Βενιζέλου παίρνει η τρόικα

19.9.11

Αντιγράφω από τη συνήθως έγκυρη Ημερησία:

Αποστάσεις από τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου της Ελλάδας, και προσωπικά από τον κ. Βενιζέλο, παίρνει η Κομισιόν, η οποία θεωρεί ότι είναι εσφαλμένο το μείγμα πολιτικής που εφαρμόζεται με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή. Με κάθε ευκαιρία το τελευταίο διάστημα και κυρίως ενόψει της σημερινής τηλεδιάσκεψης με την Τρόϊκα, η Επιτροπή καθιστά σαφές στις ελληνικές αρχές ότι το βασικό στοίχημα είναι η βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών στην προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων και όχι η “εύκολη λύση” των περικοπών μισθών και συντάξεων. 

Διαφωνώντας ανοιχτά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, στελέχη της γενικής διεύθυνσης οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν κάνουν λόγο για “μοναχικό δρόμο” που ακολουθεί πλέον ο κ. Βενιζέλος στις επιλογές του και...


...διαπιστώνουν έλλειψη συναίνεσης εντός και εκτός κυβέρνησης. Μάλιστα, στις Βρυξέλλες εκφράζουν ενόχληση για το γεγονός ότι ο υπουργός οικονομικών κάνει βήματα μόνος του, για τα οποία φέρουν αντιρρήσεις στενοί του συνεργάτες, μέλη της κυβέρνησης καθώς και συνομιλητές του στην Κομισιόν.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όσο κι αν θέλουν τα ελληνικά ΜΜΕ να μας τους παρουσιάσουν ως τρελούς τεχνοκράτες που μας πίνουν το αίμα με το καλαμάκι, οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι οι πρώτοι που επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της ελληνικής Οικονομίας.