Oι βουλευτές του Βενιζέλου και ο Μεσσίας που δεν έρχεται

21.10.11

Όταν τον περασμένο Ιούνιο η Παραπολιτική επέμενε στο σενάριο της αποστασίας και του εκβιασμού του πρωθυπουργού από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάποιοι θεώρησαν ότι απλά μας επηρέαζαν τα...πάθη του 2007. Όταν γράφαμε ότι ο Βενιζέλος από τον Σεπτέμβρη και μετά ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει από το Υπ.Οικονομικών, πάλι τις ίδιες κατηγορίες δεχόμασταν.

Τώρα πια και ειδικά μετά το άρθρο των τριών υπουργών, ο Βενιζέλος παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Διαβάζω σήμερα στον Τύπο ότι "βουλευτές ζητούν πρωτοβουλίες από Δευτέρα". Διαβάζω τα ονόματα τους και είναι όλοι περήφανα μέλη της ομάδας του σημερινού υπουργού Οικονομικών.

Έχω μόνο μια απορία: τι ακριβώς περιμένουν να συμβεί από Δευτέρα; Θεωρούν ότι υπάρχει ακόμα έδαφος συνενόησης με τον Αντώνη Σαμαρά; Θέλουν εκλογές; Το να λες "πολιτική πρωτοβουλία" γενικά και αόριστα είναι εξαιρετικά εύκολο. Μου θυμίζει τους Αγανακτισμένους στο Σύνταγμα που τόνιζαν ότι "δεν έχουμε πρόταση αλλά κάτι να αλλάξει". Από Δευτέρα λοιπόν περιμένουμε τον Μεσσία χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα έρθει...