Νέο ακροδεξιό show Τσίπρα στην εκπομπή του Αυτιά!

5.10.11

Έγραψα προχθές ότι ο Αλέξης Τσίπρας μου μοιάζει να διεκδικεί για τον εαυτό το ρόλο μιας Sarah Palin της ελληνικής Αριστεράς διανθίζοντας τον λόγο του με τσιτάτα που μπορεί κανείς να διαβάσει σε φυλλάδια ακροδεξιών, παραθρησκευτικών κι αναλόγου αξιοπιστίας οργανώσεων.


Σήμερα το πρωί, ο νεαρός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλεσμένος -για ακόμα μια φορά- στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, σε ένα πάνελ στο οποίο έχουν μεγαλουργήσει πατέρες του Έθνους όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο Κυριάκος Βελόπουλος κτλ. Σας παραθέτω μονάχα μερικές σταγόνες...


...από τον ωκεανό ακροδεξιάς μπουρδουλογίας που εκστόμισε ο αρχηγός ενός αριστερού κόμματος:

- Εγώ τα έχω πει δυο χρόνια τώρα. Η τρόικα δεν ήρθε εδώ γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Η τρόικα ήρθε εδώ και είχε συνεργάτες. Είχε ανθρώπους που υποδείκνυαν σε ποιους ακριβώς τομείς και  ποια είναι η διάρθρωση η παραγωγική και οικονομική και που πρέπει να επέμβουν και να παρέμβουν. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τους συνεργάτες και τους συντάκτες των εντολών τους, στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο, στον ΣΕΒ και στον κ. Δασκαλόπουλο, στα κόμματα του μνημονίου και τους συμβούλους των κομμάτων του μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, της κας Μπακογιάννη και φυσικά και του κυβερνώντος κόμματος και σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία.Δεν έχουμε κατοχή ξένων δυνάμεων. Έχουμε εισβολή στη χώρα μας μιας κυριαρχίας η οποία βεβαίως έρχεται απ΄ έξω, αλλά έρχεται σε αγαστή συνεργασία με Έλληνες, ελληνότατους, που έχουν προδώσει την πατρίδα πολύ πιο πριν έρθουν οι ξένες δυνάστες να την καταλάβουν. 

- Δηλαδή έχουμε εκχωρήσει με μια λέξη κυριαρχικά δικαιώματα, έχουμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία, έχουμε γίνει μια χώρα προς εκποίηση και προς κατεδάφιση και αυτό ήταν προσυμφωνημένο, εκτελεί συμβόλαιο αυτή η κυβέρνηση, ήταν προσυμφωνημένο πριν τις εκλογές.

- Γι αυτό κι εμείς καλούμε όλες τις … δυνάμεις που έχουν αίσθηση κοινωνικής ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας και του λαού να συνταχθούμε σε ένα κοινό μέτωπο. Καλούμε και τις δυνάμεις του πρώην ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτό τώρα, είναι το κόμμα του μνημονίου, που αντιλαμβάνονται αυτή την πατριωτική, την κοινωνική ευθύνη να έρθουν μαζί μας. Καλούμε το ΚΚΕ να αφήσει τους σεχταρισμούς. Το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας. Συμμετείχαν κι άλλες δυνάμεις εκεί, πέρα από σημαντικές πολιτικές  διαφορές.