Πώς θα μπορούσε να λυθεί το θέμα που προέκυψε με την υπογραφή Σαμαρά;

23.11.11

Πριν από 15 χρόνια, ο συχωρεμένος βασιλεύς του Βελγίου Μποντουέν έπρεπε να υπογράψει ένα νομοσχέδιο της βελγικής Βουλής με το οποίο θα αποφασιζόταν η νομιμοποίηση των αμβλώσεων. Η υπογραφή καθυστερούσε. Καθυστερούσε αρκετά. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φαντάζεστε. Πλήθος Βελγίδων αναγκαζόταν να αναμένει με ανυπομονησία. Ωσπου ένα βράδυ το μυστήριο της καθυστέρησης της υπογραφής λύθηκε. 
 
Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, από την τηλεόραση και με ένα έντονα φορτισμένο συναισθηματικά μήνυμα, ο Μποντουέν δήλωσε με σαφήνεια ότι δεν μπορεί να υπογράψει το σχέδιο νόμου. Και δεν μπορεί για έναν λόγο που έχει να κάνει με τη συνείδησή του. Επειδή δηλαδή είναι πιστός καθολικός και, όπως είναι γνωστό, η Εκκλησία απαγορεύει τις αμβλώσεις.
Οι Βέλγοι οι οποίοι επίσης, ως γνωστόν, είναι φιλήσυχος λαός και επιπλέον επειδή δεν κινδύνευαν να μείνουν και απλήρωτοι, δεν βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας εδώ και τώρα υπογραφή. Ούτε ήθελαν να προσβάλουν τον βασιλέα. Ετσι, βρήκαν άλλη λύση. 
 
Σε συνεννόηση με τον άνακτα, μια...
 
...ωραία, συνηθισμένη, βροχερή και μουντή ημέρα των Βρυξελλών, μας ενημέρωσαν ότι ο σεπτός άρχων, για χάρη της πίστης της Αγίας αλλά και της Δημοκρατίας, παραιτείται. 
 
Για μία ημέρα.
Αναλαμβάνει στη θέση του αντιβασιλεύς.
Για μία ημέρα.Υπογράφει ο αντιβασιλεύς - και την επομένη ο Μποντουέν επανέρχεται στον θρόνο.
Ετσι κι έγινε.

Να λοιπόν πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα διατήρησης του κύρους του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά - έτσι όπως τα έκανε τα πράγματα με το πρόβλημα αρχών του - και, κυρίως, πώς ταυτόχρονα θα λυθεί το πρόβλημα μισθοδοσίας και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.
 
Mια ενδιαφέρουσα πρόταση στον Αντώνη Σαμαρά εδώ.