Λοβέρδος: Όχι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

16.11.11

Από το www.iefimerida.gr :

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην όποια πρόθεση του κ. Γιώργου Παπανδρέου να επιβάλλει αλλαγές στον εκλογικό νόνο προκειμένου να γίνουν οι επόμενες εκλογές με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ελληνικός λαός έχει και το δικαίωμα και την υποχρέωση να κρίνει και τα πρόσωπα για τα όσα έκαναν ή δεν έκαναν τα δύο χρόνια λειτουργίας αυτής της Βουλής τόνισε το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην εκμπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Αυτό δεν μπορεί να ισχύσει στην περίπτωση που ο όποιος αρχηγός φτιάξει λίστες, συμπλήρωσε.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Γι'αυτό έγραψα εδώ χθες ότι ήταν λάθος...


...του Γιώργου Παπανδρέου να φέρει την αλλαγή του εκλογικού νόμου την τελευταία στιγμή. Ο εκλογικός νόμος έπρεπε να έχει αλλάξει στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαν όλοι δεσμευθεί.

Τώρα είναι αργά. Το τέρας της Β' Αθηνών θα διατηρηθεί, το Mega θα κρίνει πάλι το ποιοι θα εκλεγούν. Κακώς πάντως ο Υπ.Υγείας εμφανίζεται τόσο κάθετα αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Δεν ταιριάζει στο εκσυγχρονιστικό προφίλ που επιχειρεί να οικοδομήσει για τον εαυτό του η υπεράσπιση ένος άθλιου συστήματος εκλογικών περιφερειών...