Βενιζέλος: Με κοινές μετοχές η στήριξη των τραπεζών

16.11.11

Με κοινές μετοχές θα συμμετάσχει το ελληνικό Δημόσιο σε μια ενδεχόμενη στήριξη των ελληνικών τραπεζών δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Υπ.Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και μένει πλέον να δούμε κατά πόσο θα διαφοροποιηθεί η στάση των ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Θυμίζω ότι αυτή ήταν η μόνη μου ένσταση (εδώ) για τη λύση Παπαδήμου. Μακάρι η κυβέρνηση να μην αλλάξει άποψη όταν έρθει εκείνη η ώρα...

5 σχόλια:

 1. Και γνώμη να άλλαζε η κυβέρνηση, υπάρχουν τουλάχιστον 100 (ακόμα και 120) βουλευτές της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ που δε θα το ψήφιζαν διαφορετικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ξαναέχω γράψει, θεωρώ λάθος τη στήριξη των τραπεζών με κοινές μετοχές. Προτιμώ τις προνομιούχες ή εστω ένα ποσοστό μόνο να αφορά κοινές μετοχές. Η εμπλοκή του κράτους στη διοίκηση των τραπεζών είναι εξαιρετικά πιθανό (ειδικά αν ο Σαμαράς κερδίσει -που θα κερδίσει- τις εκλογές) ότι θα οδηγήσει σε καταστάσεις κομματικών δανείων προς ημετέρους και άλλων παρόμοιων ευτράπελων. Τέτοιες εξελίξεις θα καταστήσουν ακόμη πιο προβληματική την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Ο Παπαδήμος πιστεύω ότι το γνωρίζει αυτό και αυτός ισως να είναι ένας λόγος για να επιμείνει. Φοβάμαι, βέβαια, ότι ο Σαμαράς, με συμπαράσταση του Βενιζέλου, δεν θα αφήσει τη ευκαιρία να πάει χαμένη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δε θα έχει λόγο το κράτος στη διοίκηση των τραπεζών και με τους νέους πανευρωπαϊκούς κανόνες για τις τράπεζες, οι αγαπητοί τραπεζίτες θα πρέπει να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ pro

  Ενώ τώρα δεν γίνονται δάνεια προς τα κόμματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή