Δεσμεύονται όλοι για τη στήριξη των τραπεζών με κοινές μετοχές;

9.11.11

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την πρόσφατη δευτερολογία του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή στη συνεδρίαση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης:

Χτυπάμε την λογική ότι οι Τράπεζες θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τους φόρους του Ελληνικού λαού και, με τις κοινές μετοχές, λέμε ότι αυτοί οι φόροι θα μετατραπούν σε μετοχές, που θα ανήκουν στον Ελληνικό λαό μέσω της Κυβέρνησης, και θα αποδώσουν τα απαραίτητα κέρδη για τον ελληνικό λαό.(...)



Η αυριανή κυβέρνηση θα έχει να διαχειριστεί τις αλλαγές στις Τράπεζες. Είναι  πολλοί τώρα, αφού εμείς, αυτή η Παράταξη, πήραμε όλο το κόστος, για να οργανώσουμε σωστά αυτή την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης, που θα ήθελαν μια Κυβέρνηση – ανδρείκελο για τα συμφέροντά τους. Και δεν είναι καθόλου αθώα η οργανωμένη επίθεση που έχουμε και έχω υποστεί.Κάποιοι φοβούνται.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Εκεί χαλάει η δουλειά. Γι'αυτό λυσσάνε τα ΜΜΕ. Όλοι στην κυβέρνηση σέβονται τον Παπαδήμο αλλά του ζητούν να δεσμευθεί ότι δεν θα χαριστεί στους τραπεζίτες.

Αρκεί μια ανάλογη δημόσια τοποθέτηση Σαμαρά υπέρ των κοινών μετοχών για να προχωρήσει η αξιοποίηση Παπαδήμου. Θα τολμήσει;

Περισσότερα για τη διαφορά κοινών-προνομιούχων μετοχών εδώ.