Επιχειρεί να ανασκευάσει ο Γιλμάζ

27.12.11

Από τη Ναυτεμπορική:

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του έκανε λόγο σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, παίρνοντας πίσω την ομολογία για εμπρησμούς ελληνικών δασών από Τούρκους πράκτορες, ισχυριζόμενος ότι μιλούσε για εμπρησμούς δασών στην Τουρκία.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο Μεσούτ Γιλμάζ υποστήριξε ότι υπήρξε παρανόηση των δηλώσεών του. «Το άρθρο (σ.σ. της εφημερίδας «Birgun») είναι εντελώς διαστρεβλωμένο», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ», λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. «Εχω κάνει ήδη την απαραίτητη δήλωση στο πρακτορείο Anadolu, το πρωί. Νομίζω ότι οι Ελληνες φίλοι μας βιάστηκαν να αντιδράσουν», παρατήρησε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γιλμάζ, στις επίμαχες...


...δηλώσεις του εννοούσε τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία και ότι υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μεγάλες πυρκαγιές στην Τουρκία στις αρχές της δεκαετίες του '90, συνδέονταν με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

«Είπα ότι θα ήταν λάθος για τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να δημοσιευθούν οι κατηγορίες αυτές προτού αποδειχθούν, και γι αυτό πρέπει να επαναξιολογηθούν σε κρατικό επίπεδο», ισχυρίστηκε, σημειώνοντας πως «δυστυχώς, το ζήτημα διαστρεβλώθηκε πλήρως για λόγους εντυπωσιασμού». «Το θέμα», πρόσθεσε, «δεν αφορούσε τα δάση στην Ελλάδα, αλλά τα δάση στην Τουρκία».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Απρόσμενη για την εμπειρία του η γκάφα. Ίσως κοστίσει αρκετά στην Τουρκία.