Μια είναι η ουσία, δεν μας νοιάζει η ουσία

11.12.11

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συνέντευξη ενός πολιτικού δεν έχει καμία σχέση με το πρωτοσέλιδο που την περιγράφει και φυσικά ούτε η τελευταία. Για όσους δεν πίστεψαν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα γίνει...συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, παραθέτω τι ακριβώς δήλωσε η Ντόρα για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά:

-Θα μπαίνατε ποιό εύκολα σε ένα κεντροδεξιό ή σε ένα κεντροαριστερό σχήμα;

Θα στήριζα μια κυβέρνηση  που είναι   αποφασισμένη στην πιο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα, να προτάξει το καθήκον της για τον τόπο και όχι την κομματική επιβίωση. Μια κυβέρνηση που θα έχει ως «κόκκινη γραμμή» την διασφάλιση...



...της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού που είναι η συμμετοχή  της Ελλάδας στον πυρήνα της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρωζώνης. Και θα  έχει τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες όλοι συμφωνούμε στα λόγια, αλλά δεν τολμούμε να προωθήσουμε γιατί ακόμη και σήμερα, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, λειτουργούμε με κριτήριο το πολιτικό κόστος.
 

-Το πιθανότερο πάντως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα. Θα στηρίζατε μια κυβέρνηση Σαμαρά;

Η κυβερνητική συνεργασία για τη Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίζεται σε προγραμματική συμφωνία.  Αν ο κ. Σαμαράς την αλλαγή πλεύσης, που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες, προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές, αν αποφασίσει να λέει καθαρά στο λαό την πλήρη αλήθεια και την καταστήσει κεντρική γραμμή του κόμματος του, μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες συνεργασίας.


Τι σημασία όμως έχει το τι είπε η Ντόρα; Ποιος νοιάζεται για την ουσία όταν από μια δήλωση παράγονται εντυπώσεις;