Ο Μιχάλης είναι μπερδεμένος και μας μπερδεύει

11.12.11

Δεν μ'αρέσει να κρίνω ανθρώπους πριν καταφέρω να καταλάβω ποιοι είναι και τι πραγματικά πιστεύουν αλλά με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δεν βγάζω άκρη. Η σημερινή του συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής είναι με διαφορά η πλέον μπερδεμένη δημόσια τοποθέτηση πολιτικού τους τελευταίους μήνες.

Ενώ κάνει 2-3 σωστές παρατηρήσεις για τα δυο χρόνια του Μνημονίου η ουσία χάνεται ανάμεσα στα διάφορα τσιτάτα που προκαλούν σύγχυση. Αναφέρω ενδεικτικά μερικά:

-Προβάλλω ένα σαφές μήνυμα αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων με κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Ενα μήνυμα δίκαιης αλλαγής. Για γρηγορότερη έξοδο από την κρίση και δικαιότερη κατανομή των βαρών προσαρμογής. Ετσι ώστε το συντομότερο δυνατόν, και όχι σε δέκα χρόνια που εκτιμούν οι αγορές, να μπορούμε να μιλάμε ξανά βάσιμα για μία Ελλάδα όπου η οικονομική ανάπτυξη συνυπάρχει με την ποιότητα ζωής, την οικολογική και πολιτιστική πρόοδο, την πρόοδο όσον αφορά τη θέση των γυναικών και των νέων.

-  Είμαστε με την ελεύθερη αγορά, όχι με την...


...αγοροκρατία. Είμαστε με το κράτος, όχι τον κρατισμό. Είμαστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, όχι τους τοπάρχες. Είμαστε με τον συνδικαλισμό. Οχι τις συντεχνίες. Χρειαζόμαστε ισχυρά, ενωμένα και πάνω απ’ όλα αντιπροσωπευτικά συνδικάτα

- Ο κ. Φωτόπουλος, λοιπόν, επειδή με ρωτάτε, είναι συνδικαλιστής με προσωπική εντιμότητα. 

-Είμαι μαζί με τον κόσμο της εργασίας και έχουμε απέναντι το πελατειακό κράτος και τον 
παρασιτισμό σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα. Το σύνθημά μου είναι η «Η Ελλάδα απ’ την αρχή». 

- Πατάω σε μία και μόνο βάρκα. Είμαι ΠΑΣΟΚ από μικρό παιδί. Από μια οικογένεια με αναφορές στον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό.

 Δεν πολυκαταλαβαίνω τι σχέση έχει η θέση των γυναικών με την εκτίμηση των αγορών για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας ούτε και γιατί οι αναφορές της οικογένειας του στον Ποντιακό Ελληνισμό συνδέονται με το ότι ειναι ΠΑΣΟΚ από μικρό παιδί. Αναρωτιέμαι μάλιστα πώς γίνεται να είναι ΠΑΣΟΚ από μικρό παιδί όταν έχει γεννηθεί το 1955.

Αντί επιλόγου, θα πρότεινα όλοι οι δελφίνοι και ανθυποδελφίνοι να είναι πιο σαφείς στις δημόσιες τοποθετήσεις τους. Όχι άλλες μπούρδες.