
Προσωπικά, δεν βγάζω άκρη και πολύ φοβάμαι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, δηλαδή μέσα στους επόμενους τρεις μήνες δεν θα καταφέρει η Δημόσια Διοίκηση να "εκτελέσει" όλες αυτές τις ασαφώς διατυπωμένες εντολές.
Στις 3 Οκτωβρίου σχολίασα:
Δεν μ'αρέσει να χάνω την αισιοδοξία μου ούτε...
...να τα βλεπω όλα μαύρα αλλά φοβάμαι ότι η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί πολύ να υλοποιήσει τις αποφάσεις τις για την εφεδρεία μέχρι το τέλος του 2011.
Στις 5 Οκτωβρίου σχολίασα:
Το μόνο που καταφέρνουν με την οριζόντια περικοπή των δομών του Κράτους είναι να γεννούν την ανάγκη
νέων προσλήψεων στο μέλλον. Επαναλαμβάω για ακόμα μια φορά ότι δεν είναι
δυνατόν όλα τα υπουργεία κι όλες οι υπηρεσίες αυτής της χώρα να έχουν
την ίδια αναλογία παραγωγικών-υπεράριθμων υπαλλήλων.
Σε 1-2 χρόνια, θα διαβάσουμε μια ωραιτότητα προκήρυξη που θα ζητά 500
υπαλλήλους στο τάδε υπουργείο για τα κενά που δημιούργηθηκαν κι ο φαύλος
κύκλος του ανορθολογισμού θα συνεχίζεται. Δυο χρόνια μετά δεν γνωρίζουν
πόσοι και που περισσεύουν;Πάμε στοίχημα ότι δεν θα μειωθούν ΠΟΤΕ κατά 30% οι δομές όλων των υπουργείων και θα υπάρξουν δεκάδες εξαιρέσεις;
Σήμερα, παρατηρώ ότι για το φιάσκο της εφεδρείας φταίει μόνο ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική του. Ο Θεός ο ίδιος να αναλάμβανε να "εκτελέσει" αυτό το σχέδιο για την εφεδρεία, δεν θα τα κατάφερνε.
Η εφεδρεία ήταν μια καλή ιδέα την οποία το κρατικίστικο DNA του ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε σε μια τρομακτικά ανορθολογική μέθοδο μείωσης του Δημοσίου με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος κι αποφεύγοντας την "καταραμένη" αξιολόγηση.
Το πρόβλημα είναι ότι το πολιτικό σύστημα, σχεδόν στο σύνολο του, αρνείται να απαλλάξει το Δημόσιο από κακούς υπαλλήλους κι άχρηστες δομές. Το ζήτημα δεν είναι να φύγουν οι 60αρηδες αλλά να φύγουν οι ακατάλληλοι κι αντιπαραγωγικοί εργαζόμενοι κι ας διαθέτουν 15 πτυχία ο καθένας.