Στα τυφλά και πάλι η μείωση του Κράτους

5.10.11

Αντιγράφω από το ΒΗΜΑ: 

Στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του κράτους εντάσσει η κυβέρνηση την εφεδρεία στο στενό, κυρίως, δημόσιο τομέα, έτσι ώστε να «ευθυγραμμιστεί» και με τις απαιτήσεις της Τρόϊκας που πιέζει για αποχώρηση ως το τέλος του έτους 30.000 υπαλλήλων.Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα υποχρεούνται όλα ανεξαιρέτως τα υπουργεία να μειώσουν κατά 30% τις δομές τους.
Σχόλιο Παραπολιτικής: Για ακόμα μια φορά ο Δημήτρης Ρέππας αλλά και για ακόμα μια φορά συνολικά η κυβέρνηση δείχνουν να νοιάζονται μονάχα για τις εντυπώσεις και την εικόνα της Πολιτικής κι όχι για την ουσία.
Το μόνο που καταφέρνουν με την...

...οριζόντια περικοπή των δομών του Κράτους είναι να γεννούν την ανάγκη νέων προσλήψεων στο μέλλον. Επαναλαμβάω για ακόμα μια φορά ότι δεν είναι δυνατόν όλα τα υπουργεία κι όλες οι υπηρεσίες αυτής της χώρα να έχουν την ίδια αναλογία παραγωγικών-υπεράριθμων υπαλλήλων.
Σε 1-2 χρόνια, θα διαβάσουμε μια ωραιτότητα προκήρυξη που θα ζητά 500 υπαλλήλους στο τάδε υπουργείο για τα κενά που δημιούργηθηκαν κι ο φαύλος κύκλος του ανορθολογισμού θα συνεχίζεται. Δυο χρόνια μετά δεν γνωρίζουν πόσοι και που περισσεύουν;

Πάμε στοίχημα ότι δεν θα μειωθούν ΠΟΤΕ κατά 30% οι δομές όλων των υπουργείων και θα υπάρξουν δεκάδες εξαιρέσεις; Τον Ρέππα όμως, όπως κι αρκετούς ακόμα συναδέλφους του, του αρκεί που στα μάτια των αναγνωστών του ΒΗΜΑτος αυτός μοιάζει υπέρμαχος της μείωσης του Κράτους. Ποιος θα ψάξει να βρει στο τέλος της βραδιάς αν όντως έγιναν όλα αυτά; Κανείς....