Παιχνίδια με τις καταθέσεις;

24.12.11

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας περιγράφει στο πρωτοσέλιδο της μια νέα πραγματικότητα σχετικά με τις καταθέσεις όλων μας. Ως εκ θαύματος, ουδείς ασχολείται στα σοβαρά με το θέμα. Το Πρώτο Θέμα υποστηρίζει ότι το Υπ.Οικονομικών θα ζητήσει από τους πολίτες να δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση τα χρήματα που διαθέτουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μιας και η αξιοπιστία της συγκεκριμένης εφημερίδας είναι περιορισμένη, περιμένω την αντίδραση του Υπ.Οικονομικών. Αν η εφημερίδα έχει δίκιο, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το Υπ.Οικονομικών αποφάσισε να...διαλύσει το τραπεζικό σύστημα. Σε μια...


...χώρα με τεράστια κουλτούρα φοροδιαφυγής, οι πολίτες θα σπεύσουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους "για να μην ξέρει το κράτος πόσα έχω".

Αν η εφημερίδα έχει άδικο και κάτι τέτοιο δεν συμβεί, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι κάποιος μέσω του Πρώτου Θέματος αποφάσισε να...διαλύσει το τραπεζικό σύστημα. Θυμίζω ότι η εφημερίδα λόγω του κουπουνιού των 6 ευρώ για τα Carrefour, μπαίνει αυτόν τον καιρό σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και η επιρροή της είναι σημαντική.

Σκοτεινές μέρες.