Ο ροκ σταρ

17.12.11

Μια φορά κι ένα καιρό, σε μια μακρινή ήπειρο υπήρχε ένας δημοφιλής ροκ σταρ με μια χαρακτηριστικά βραχνή φωνή, αυτή που τον ξεχώρισε ανα τις δεκαετίες ανάμεσα στους υπόλοιπους. Μια μέρα επισκέφθηκε τον γιατρό του για ένα check-up ρουτίνας κι έφυγε με τη διάγνωση μιας θανατηφόρου νόσου στις φωνητικές χορδές. Γυρίζοντας σπίτι, η πρώτη του αντίδραση ήταν να αναζητήσει τα τηλέφωνα άλλων γιατρών ελπίζοντας ότι κάποιος θα διαπίστωνε κάτι διαφορετικό, κάτι λιγότερο σοβαρό.

Η αναζήτηση του κράτησε πολύ παρά την προειδοποίηση του γιατρού για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος. Η φράση "να μη χαθεί ούτε μια μερά" γύριζε συνεχώς στο μυαλό του, ειδικά κάθε...


...φορά που έκλεινε την πόρτα ενός ιατρείου που αποδεικνυόταν εξίσου "αφιλόξενο" με το προηγούμενο. Με τα πολλά και μαθαίνοντας ότι δεν είναι μόνος του σε αυτή την περιπέτεια, αποφάσισε να επιστρέψει στον πρώτο γιατρό και δεσμεύθηκε να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του.

Μετά από ένα διάστημα ήπιας θεραπείας, ο γιατρός τον ενημέρωσε ότι η ώρα της επέμβασης είχε φτάσει. Ο ροκ σταρ έθεσε έναν όρο, να μη χάσει τη χαρακτηριστική φωνή του. Ο γιατρός του εξήγησε ότι η φωνή του θα αλλοιωθεί σημαντικά. Ο περήφανος καλλιτέχνης ήταν ανυποχώρητος: αφού τόσα χρόνια τραγουδούσα με τη νόσο κι ακόμα και σήμερα τα καταφέρνω, θα μπορώ κι αύριο.

Ο γιατρός δεν μπορούσε πια να τον πιέσει περισσότερο. Περιορίστηκε μονάχα σε ένα φλεγματικό σχόλιο πριν ο ροκ σταρ αποχωρήσει οριστικά από το ιατρείο του: θα είμαι στην κηδεία σου για να διαπιστώσω τι κέρδισες διατηρώντας τη φωνή σου. Λίγο μέρες μετά, ο περήφανος καλλιτέχνης εγκαταστάθηκε στη μονάδα εντατική θεραπείας του πρώτου νοσοκομείου που βρέθηκε στο δρόμο του ασθενοφόρου το βράδυ που κατέρρευσε.

Μέχρι σήμερα, παραμένει στην εντατική και επιχειρεί κουτσά-στραβά να εφαρμόσει μερικές από τις συμβουλές του γιατρού. Τις πρώτες εβδομάδες, οι κάμερες ήταν έξω από το δωμάτιο και περίμεναν να καταγράψουν με χιλιάδες κλισέ τον θάνατο μιας ακόμα διασημότητας. Η διασημότητα όμως δεν έλεγε με τίποτα να ξεψυχήσει και το τηλεοπτικό προϊόν δεν ήταν πια τόσο ελκυστικό.

Τη 3η εβδομάδα, οι κάμερες έφυγαν. Εκείνος όμως κινδύνευε ακόμα, αν και οι θαυμαστές του είχαν εφησυχαστει. Μια μέρα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι πια ήταν κλινικά νεκρός καθώς άργησε να λάβει την τελευταία δόση του φαρμάκου. Η είδηση πέρασε στα ψιλά. Αυτές τις μέρες, τον περιμένουμε.