Προηγούνται Λοβέρδος και Ραγκούσης στη Β' Αθηνών

30.12.11

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αποκωδικοποίηση διαφόρων κινήσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αποτελεί η γνώση των δημοσκοπήσεων ξεχωριστά για κάθε περιφέρεια και κυρίως για την περίφημη Β' Αθηνών.

Πρόσφατη δημοσκόπηση γνωστής εταιρίας που δεν έγινε για λογαριασμό κάποιου ΜΜΕ δίνει μια αρκετά καλή εικόνα για το τι σκέφτονται αυτή την περίοδο οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω μέτρηση για το μήνα Δεκέμβριο, το 55,5% των πολιτών της Β' Αθηνών που θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα "σταύρωναν" τον Ανδρέα Λοβέρδο. Στη μέτρηση της ίδιας εταιρίες για τον Απρίλιο, ο Υπ.Υγείας συγκέντρωσε το 54,3%.

Δεύτερος στη συγκεκριμένη μέτρηση "τερματίζει" ο Γιάννης Ραγκούσης με 32,8% έναντι 25,4% του περασμένου Απριλίου. Θυμίζω ότι...


...ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έχει μέχρι στιγμής εκτεθεί στην ψήφο του ελληνικού λαού αλλά θεωρείται αρκετά πιθανή μια υποψηφιότητα του στη Β' Αθηνών. Αν μη τι άλλο, μοιάζει να αναπτύσσει μια ζηλευτή δυναμική.

Τρίτη στη συγκεκριμένη μέτρηση "τερματίζει" η Φώφη Γεννηματά με 30% έναντι 29,6% του περασμένου Απριλίου αν και το πιθανότερο είναι να επιλέξει την Α' Αθηνών στην οποία εμφανίζει εξίσου εντυπωσιακά ποσοστά δημοφιλίας.

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Λούκα Κατσέλη με ποσοστό 27,9% έναντι του πολύ χαμηλότερου 10,1% του περασμένου Απριλίου. Φαίνεται ότι η προσωρινή διαγραφή της από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν της κόστισε αλλά παράλληλα τη βοήθησε και πάρα πολύ.

Στη 5η θέση συναντάμε τον εσχάτως αντιμνημονιακό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να καταφέρει να κερδίσει ξανά τη 2η θέση όπως το 2009. Συγκεντρώνει πλέον μόλις το 26,7% των προτιμήσεων έναντι 36,2% του περασμένου Απριλίου. Μάλλον δεν "έπιασε" η υστερία...

Την 6η θέση καταλαμβάνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία μάλιστα αγγίζει το 24,3% έναντι του 14,7% του περασμένου Απριλίου ενώ 7ος τερματίζει ο Απόστολος Κακλαμάνης με 23,6% έναντι 14,7% του περασμένου Απριλίου.

Από εδώ και κάτω αρχίζει το θρίλερ καθώς ένας ή κανένας εκ των υπολοίπων θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν μέσω της Β' Αθηνών την επανεκλογή τους.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης φτάνει στο 18,4% έναντι 22,2% τον περασμένο Απρίλη ενώ κάπως ανεβασμένος είναι ο Γιώργος Κουτρουμάνης ο οποίος μετακινείται από το 11,9% στο 15%. Πεσμένος εμφανίζεται και ο Πέτρος Ευθυμίου ο οποίος αγγίζει το 13,9% έναντι 16,1% ενώ ο Τηλέμαχος Χυτήρης κατρακυλά στο 11,9% από το 14%.

Μικρά κέρδη για τη Μιλένα Αποστολάκη στο 11,4% έναντι 9,3% ενώ και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αυξάνει τα ποσοστά του φτάνοντας στο 10,9% έναντι 6,9%. Χαμηλές πτήσεις για τη Βάσω Παπανδρέου στο 10,6% έναντι 12,8% ενώ μικρή βελτίωση σημειώνεται για την Άννα Νταλάρα από το 8,2% στο 10%.

Ελάχιστες ελπίδες επανεκλογής συγκεντρώνουν τόσο ο Κώστας Γείτονας (8,6%), ο Γιάννης Βούρος (8,3%) και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (3,9%).

Αίσθηση όμως προκαλεί η επίδοση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος τερματίζει προτελευταίος με 7,6%, μπροστά μόνο από τον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο. Μάλλον η πόρτα της Β' Αθηνών είναι κλειστή γι' αυτόν ο οποίος χρεώνεται το σύνολο της φθοράς του Μνημονίου. Θα χρειαστεί να δώσει ένα σκληρό αγώνα για να βρεθεί στη σύνθεση της επόμενης Βουλής.