Διαρχία όπως λέμε δαχτυλίδι

4.1.12

Σας αποκάλυψα χθες (εδώ) ότι η Ρεγγίνα Βάρτζελη προσέγγισε την Άννα Διαμαντοπούλου εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου για να αναλάβει μεταβατική πρόεδρος της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. Αρκετοί με χλευάσατε, ίδια η Υπ.Παιδείας επέλεξε μια χλιαρή διάψευση μέσω Twitter. Κατανοητές οι στάσεις όλων. Σήμερα, αμφιβάλει κανείς για την αλήθεια της χθεσινής ανάρτησης; 

Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε τα χαρτιά του και φανέρωσε τη διάθεση του να μην είναι ξανά υποψήφιος πρωθυπουργός ή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με την προϋποθέση ότι θα βρεθεί κάποιος τρελός να ηγηθεί προσωρινά του ΠΑΣΟΚ, μόνο για να ηττηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Μου λείπει ένα ακόμα κομμάτι από...


...το παζλ, μου χρειάζεται για να πειστώ ότι ήμουν "χρήσιμος ηλίθιος". Περιμένω τις αντιδράσεις των κορυφαίων στελεχών και κυρίως του Ευάγγελου Βενιζέλου. Mόνο αυτός είναι τόσο φιλόδοξος κι αρκετά αφελής ώστε να αναλάβει τώρα παρασυρμένος από την τεράστια πίστη στις δυνατότητες του.

Αν χρειάζεστε κάποιο πιο συνολικό σχόλιο για τη δυαρχία, ο ΓΑΠ κάνει ό,τι ακριβώς ξόρκιζε μέσα από τις ομιλίες του, εμφανίζεται γαντζωμένος στην καρέκλα του ΠΑΣΟΚ και ζητά χρόνο για να προστατεύσει και την καρέκλα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κι αυτό είναι και το αντάλλαγμα που ζητά από όποιον δεχθεί το δαχτυλίδι που προσφέρει ως ηγέτης της σκληροπαπανδρεϊκής κοινοβουλευτικής ομάδας. Αν και ανθρώπινα κατανοητή η συμπεριφορά, θα αξιολογηθεί από αυτήν, με το πρόσημο να είναι απόλυτα αρνητικό.

Στις 11 Νοεμβρίου σχολίασα ότι ο Γιώργος φεύγει και δεν μάθαμε ποιος είναι και με ποιους είναι. Ένα φίλος μου έγραψε στα σχόλια "Απλή η απάντηση. Είναι με τον εαυτό του. Αρα με όσους τον υποστηρίζουν." Είχε δίκιο..