-Τι κάνετε; -Αγώνας

13.1.12

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε σήμερα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στην αρχή της συνάντησης είπαν τα εξής:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Καλή Χρονιά, κύριε Πρόεδρε, γιατί εμείς δεν τα είπαμε.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Σωστά. Καλή Χρονιά. Τι κάνετε;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αγώνας. Είναι ένας διαρκής αγώνας.

Και, κύριε Πρόεδρε, το ξέρετε πολύ καλά, ότι οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες. Είναι πολύ κρίσιμες οι μάχες που δίνει...


...η χώρα μας, να «κλειδώσουμε» μια ιστορική συμφωνία που κάναμε πριν από λίγους μήνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια ιστορική συμφωνία, που θα άρει πολύ σημαντικό βάρος από τον Ελληνικό λαό, αλλά θα δημιουργήσει και τις βάσεις για να έχουμε μια κοινωνική συνοχή, ώστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που έχει πράγματι ο πιο αδύναμος πολίτης στη χώρα μας, και που θα δώσει και προοπτική στη χώρα μας. Προοπτική, για μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια ανταγωνιστική οικονομία.

Και χρειάζεται η βοήθεια, η στήριξη όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Προφανώς, η ενεργή στήριξη, χωρίς δεύτερες σκέψεις, όλων των κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν θα αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε και δεν θα αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του Ελληνικού λαού. Γι’ αυτό είμαι εδώ, κύριε Πρόεδρε, αυτά να συζητήσουμε.
Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι πολύ σημαντικά αυτά που είπατε και θα είναι ενδιαφέροντα αυτά που θα συζητήσουμε.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είμαι σίγουρος.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Μπορώ να κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση; Σε τι ακριβώς συνίσταται ο "διαρκής αγώνας" του Γιώργου Παπανδρέου αυτόν τον καιρό; Αν δεν κάνω λάθος, πέρασε την εβδομάδα στο Λονδίνο κι έχει πάρα πολύ καιρό να καταγραφεί οποιαδήποτε τοποθέτηση του για το PSI, το κούρεμα κτλ.


Ποιος ο λόγος διατύπωσης αυτών των βαρύγδουπων κλισέ;