Να μην.., γιατί...

23.1.12

Να μην γράψουμε για το Μίκη Θεοδωράκη γιατί επί Χούντας αντιστάθηκε. Να μην θεωρούμε μεγάλο συνθέτη το Μίκη γιατί τα τελευταία χρόνια γελοιοποιήθηκε.

Να μην αναγνωρίζουμε στον Ανδρέα τα καλά της Αλλαγής γιατί αύξησε το χρέος. Να μην παραδεχόμαστε ότι αύξησε το χρέος γιατί τουλάχιστον έδιωξε τη Δεξιά.

Να μην λέμε για τους Τσουκάτους γιατί ο Σημίτης είδε πρώτος ότι θα καταλήγαμε στο ΔΝΤ. Να μην λέμε για καλά του εκσυγχρονισμού γιατί υπήρξαν και οι Τσουκάτοι.

Να μην αμφισβητούμε το Νίκο Παπανδρέου γιατί ο αδερφός του πάλεψε δυο χρόνια για την Ελλάδα. Να μην αναγνωρίσουμε τίποτα στο Γιώργο γιατί ο αδερφός του είναι αυτό που είναι.

Να μην γράφουμε το Χ γιατί παλαιότερα πιστεύαμε...


...το αντίθετο του, το Ψ. Να μην ξαναπούμε τίποτα γιατί και τότε που λέγαμε το Χ, τελικά ίσχυε το Ψ κι εκτεθήκαμε.

Να μην λέμε ότι η Ευρώπη μας έσωσε γιατί οι Γερμανοί μας έσφαξαν στα Καλάβρυτα. Να ξεχνάμε τα Καλάβρυτα, γιατί σήμερα η Ευρώπη μας έσωσε. Να καταριόμαστε το ευρώ γιατί μας ανάγκασε να ζούμε με μέτρο. Να μην ασκούμε καμία κριτική στο ευρώ γιατί με τη δραχμή ήταν χειρότερα.

Να μην λέμε ότι ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα με τους διαιτητές γιατί χθες δεν έδωσαν ένα πέναλτι στον Τοροσίδη. Να μην παραδεχόμαστε ότι ήταν πέναλτι του Τοροσίδη γιατί ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια ήταν ο ευνοημένος από τη διαιτησία.

Μήπως να πάψουμε να είμαστε τόσο δογματικοί; Μήπως θα ήταν καλύτερο να σκοτώσουμε τις ιερές αγελάδες;