O θρίαμβος ενός ελληνικού ξενοδοχείου (και ο νέος κόσμος)

16.1.12

Η Παραπολιτική δημιουργήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Blogger η οποία ανήκει στη Google, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στις ΗΠΑ. Ένα από τα λίγα blogs που υπήρχαν εκεί την εποχή στο Διαδίκτυο ήταν οι "Εξομολογήσεις Κανιβάλων", ενός blog που δημιουργούσε και δημοσίευε διάφορες αστείες εικόνες.

Τα χρόνια πέρασαν και το Twitter μπήκε στη ζωή μας, το οποίο κι αυτό εδρεύει στις μακρινές ΗΠΑ. Κάποιος Μανώλης Μαυραντωνάκης (@SykoFantiS) άνοιξε εκεί έναν λογαριασμό κι έτσι έμαθα ότι οι Εξομολογήσεις Κανιβάλων του ανήκουν. Είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς Έλληνες χρήστες του Twitter και σήμερα διαθέτει 3,807 ακόλουθους (followers).

Προφίλ στο Twitter διαθέτει και η Παραπολιτική κι αν η μνήμη μου δεν με απατά, έχω συζητήσει αρκετές φορές με τον @Sykofantis και με...


...αρκετή ένταση. Σήμερα, χαζεύοντας στα tweets του έπεσα πάνω στο θρίαμβο μιας ελληνικής ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Στις 13 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ότι το Aegean Sky, ένα ξενοδοχείο στα Μάλια της Κρήτης, βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση της λίστας αγαπημένων ξενοδοχείων για το 2011 της Travel Republic. Η λίστα βασίζεται σε πάνω από 145.000 σχόλια επισκεπτών κατά τη διάρκεια του 2011 και το Aegean Sky έλαβε μέση βαθμολογία 9.58 - με ανώτατη δυνατή αξιολόγηση το 10 – καταλαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση μεταξύ των πάνω από 120.000 ξενοδοχείων που περιλαμβάνονται στην υπηρεσία Travel Republic.

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο στο Διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι ο @Sykofantis μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας και μαζί με μια ακόμα Ελληνίδα (@Sofiagk) εργάζονται για τη Somafusion (www.somafusion.com), μια εταιρεία πολιτικής και ψηφιακών επικοινωνιών στο Λονδίνο με εμπειρία στον τουριστικό τομέα και με ανθρώπους που γνωρίζουν την ελληνική αγορά φιλοξενίας και το ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό.

Η SoMaFusion συνεργάζεται με το Aegean Sky για πάνω από τρία χρόνια και πλέον έχει αναλάβει όλες τις ψηφιακές επικοινωνίες και σχετικές καμπάνιες του ξενοδοχείου. Την αποτελεσματικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών τη διαπιστώνουμε όλοι!

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για δυο λόγους:

α) Για να σας δείξω ότι και σε αυτή τη ζοφερή οικονομικά εποχή υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις, υπάρχουν επιχειρήσεις που αναπτύσσονται, που πειραματίζονται με τα νέα μέσα, που καινοτομούν.

β) Για να σας δείξω πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος ως προς τη μετάδοση της πληροφορίας. Επιχειρήσεις social media που εδρεύουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (ή οπουδήποτε) μας επιτρέπουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να μαθαίνουμε οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, μας δίνουν τη δυνατότητα να το επιδοκιμάσουμε, να το αποδοκιμάσουμε, να το αγνοήσουμε.

Πριν από 8-10 χρόνια, δεν υπήρχαν blogs, social media, εταιρίες ψηφιακών επικοινωνιών. Δεν υπήρχε περίπτωση να μάθει κανείς ότι ένα ελληνικό ξενοδοχείο τα καταφέρνει τόσο καλά. Θα έβαζα τα γέλια αν κάποιος μου έλεγε ότι χρησιμοποιώντας μια πλατφόρμα που "βρίσκεται" στην Αμερική θα μπορούσα να κοινοποιήσω μέσα σε λίγα λεπτά κάτι που έμαθα μέσω μιας άλλης πλατφόρμας, κάτι που συνέβη κάπου μεταξύ Κρήτης και Λονδίνου!