Αυτοί που έλειψαν από το Εθνικό Συμβούλιο

16.1.12

Παρέθεσα κάποιες από τις τοποθετήσεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και νομίζω ότι χρειάζεται ένα σχόλιο και γι' αυτούς που δεν πήραν τον λόγο.

Διαβάζω εδώ τη λίστα των μελών του συγκεκριμένου οργάνου και διαπιστώνω ότι θα ήθελα να είχα ακούσει τη γνώμη αρκετών ακόμα. Σχολιάζοντας με αλφαβητική σειρά τους απόντες, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη του πάντα καυστικού Μίμη Ανδρουλάκη αλλά και της δημοφιλούς Φώφης Γεννηματά η οποία διατηρεί κλειστά τα χαρτιά της.

Αδικαιολόγητη είναι κατά τη γνώμη μου και η απουσία του Παύλου Γερουλάνου, ενός εκ των ελάχιστων υπουργών που παραμένουν στο...


...ίδιο πόστο από το 2009 μέχρι σήμερα. ενώ θα μπορούσε και η Εύα Καϊλή να καταθέσει στα επίσημα όργανα του κόμματος τις διαφωνίες της, όπως αυτές είχαν εκφραστεί μέσω δημόσιων τοποθετήσεων της.

Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είναι και ο Γιάννης Καπελέρης αλλά μπορούμε όλοι να καταλάβουμε γιατί δεν τοποθετήθηκε. Από τους νέους βουλευτές, έλειψε η τοποθέτηση του Σ.Κεδίκογλου όπως και τη Χαράς Κεφαλίδου, της οποίας όμως η απουσία είναι δικαιολογημένη για λόγους...εγκυμοσύνης.

Τον λόγο δεν πήρε ούτε ο Ηλίας Μόσιαλος και κάπως έτσι χάθηκε μια ευκαιρία να καταγραφεί και στα επίσημα πρακτικά του ΠΑΣΟΚ η ύπαρξη ενός ρεύματος υπέρ της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Ενδιαφέροντα πράγματα θα είχε ενδεχομένως να πει και ο Σωκράτης Ξυνίδης, όπως και ο Θανάσης Οικονόμου.

Η πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος θα μπορούσε εύκολα να τινάξει στον αέρα με μια ατάκα το Εθνικό Συμβούλιο ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί και ο Φίλιππος Σαχινίδης, το πιο σταθερό μέλος του οικονομικού επιτελείου.

Όλα δείχνουν ότι στις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσουν αρκετές φορές ακόμα. Ελπίζω οι απόντες αυτού του Εθνικού Συμβουλίου να μετατραπούν σε παρόντες και -γιατί όχι;-σε πρωταγωνιστές. Δεν είναι καιρός για σιωπές.