Απορρίπτει το PSI ο ΣΥΡΙΖΑ

22.1.12

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΝ, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το PSI:

Οι διαφαινόμενες ρυθμίσεις σχετικά με το PSI δεν θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο καθώς κινούνται στη λογική της προστασίας των συμφερόντων των αγορών και των τραπεζών. Οι σκληρές πολιτικές λιτότητας που τίθενται ως προϋπόθεση για την οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους βαθαίνουν την ύφεση, ισοπεδώνουν την κοινωνία και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για την δραστική μείωση του. Βασική στόχευση τους δεν είναι άλλη από το να πληρώσουν τη κρίση του νεοφιλελευθερισμού οι εργαζόμενοι .

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το χρέος...


...και το μνημόνιο αποτέλεσαν το όχημα για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της εργασίας.


Σχόλιο Παραποιτικής: Εξαιρετική δήλωση. Μπορεί το θρίλερ με το PSI να συνεχίζεται και κανείς να μην γνωρίζει τους τελικούς όρους της συμφωνίας αλλά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΖΑ σπεύδει να προδικάσει την αποτελεσματικότητα των όποιων ρυθμίσεων.


Μας ενημερώνει μάλιστα ότι το χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο "καθώς οι ρυθμίσεις κινούνται στη λογική της προστασίας των συμφερόντων των αγορών και των τραπεζών". Μάλιστα...