To ΠΑΣΟΚ των δυο ηγετών τι θα προτείνει στους πολίτες;

6.1.12

Ας αφήσουμε για λίγο τις όποιες σκοπιμότητες/μη σκοπιμότητες οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρόταση που κατέθεσε στο Πολιτικό Συμβούλιο κι ας την κρίνουμε πιο πρακτικά.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το κόμμα του να προτείνει στον ελληνικό λαό για πρωθυπουργό ένα πρόσωπο το οποίο θα απολαμβάνει της...προσωρινής υποστήριξης του κόμματος του.Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τους Έλληνες πολίτες να εμπιστευτούν για πρωθυπουργό έναν άνθρωπο, όποιος κι αν είναι αυτός, τον οποίον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ θα έχει επιλέξει ως "λύση ανάγκης".

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο άνθρωπος αυτός τι ακριβώς θα προτείνει στον ελληνικό λαό; Τι θα του πει; Ποια ιδεολογία θα υπερασπιστεί; Ποια λύση...


...θα προτείνει στην ελληνική κρίση; Θα υπερασπιστεί το Μνημόνιο; Θα στρίψει προς τα αριστερά; Αν κάνει κάτι από όλα αυτά, θα το επιλέξει μόνος του; Θα επιλέξει μόνος του την εκλογική στρατηγική ενός κόμματος αλλά λίγες μέρες μετά ενδέχεται και να παραδώσει σε ένα νέο αρχηγό; Θα πχ το ΠΑΣΟΚ με την Κατσέλη στις εκλογές και μετά θα έχει αρχηγό πχ τη Διαμαντοπούλου;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Θεωρείτε τη στάση αυτή υπεύθυνη; Η πρόταση αυτή δεν υποτιμά μονάχα τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών που δεν θα βρουν σχεδόν κανένα λόγο να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αλλά υποτιμά και την ίδια την αξία της Πολιτικής. Ένα διαχρονικά "κυβερνητικό" κόμμα απαξιώνει τη σημασία των ιδεολογιών αλλά και των προσώπων που τις εκφέρουν και ζητά την ψήφο των πολιτών ως μια μορφή "προκαταβολής". Ψηφίστε μας και βλέπουμε μετά.

Συνοπτικά, η πρόταση Παπανδρέου προεξοφλεί την ακαταλληλότητα της βάσης του κόμματος να επιλέξει το νέο αρχηγό πριν τις εθνικές εκλογές, θεωρεί όμως δεδομένη την καταλληλότητα της Κ.Ο ή ενός Εθνικού Συμβουλίου του οποίου η σύνθεση δεν έχει πρόσφατα ανανεωθεί. Η ίδια πρόταση υποβαθμίζει σε λιγότερο σημαντική την κρίση των πολιτών για το πρόσωπο του πρωθυπουργού κι αξιολογεί ως πιο σημαντική την κρίση της...βάσης για το νέο αρχηγό μετά τις εθνικές εκλογές.

Κι όλο αυτό το μπάχαλο, όχι για την καρέκλα, αλλά "για το καλό της χώρας".