Κουράγιο κύριε Λουκά

3.2.12

Χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου για περίπου μια ώρα εξηγούσε στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ότι τα τελευταία δυο χρόνια δεν έγινε σχεδόν κανένα λάθος και την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωνε στο χαρτί του πόσα ακόμα μέλη του ΠΑΣΟΚ έσπευσαν να του φιλήσουν το χέρι. Στον ελεύθερο του χρόνο, παριστάνει μάλιστα και τον υπερκομματικό υπουργό Οικονομικών αλλά χωρίς επιτυχία.

Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς αγνοείται. Δεν ξέρουμε αν σκέφτεται κάτι αυτό τον καιρό, δεν ξέρουμε τι γνώμη του για το PSI και τη δανειακή...


...σύμβαση, δεν έχει πει λέξη για τον τρόπο στήριξης των τραπεζών. Στον ελεύθερο του χρόνο, προβάρει το πρωθυπουργικό κοστούμι και χαϊδεύει πατρικά το μάγουλο του Χρύσανθου Λαζαρίδη. Όλα δείχνουν ότι η μεγάλη ΠΟΛ.ΑΝ θα τα καταφέρει.

Ο δε Γιώργος Καρατζαφέρης αναζητά μάταια ένα τρόπο να πείσει τους ψηφοφόρους του ΛΑ.Ο.Σ ότι ορθώς συμμετέχει στη συγκυβέρνηση. Δεν φαίνεται ότι τα καταφέρνει καθώς στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά του κόμματος παραμένουν στάσιμα.

Την ίδια ώρα, ...κάποιος Λουκάς Παπαδήμος προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα όρθια. Τυχαίνει να φέρει το αξίωμα του πρωθυπουργού και είναι αυτός που εδώ και καιρό συνομιλεί με τους απογοητευμένους με την Ελλάδα Ευρωπαίους εταίρους. Είναι η δική του παρουσία αυτή που "επιτρέπει" στους πολιτικούς αρχηγούς να ασχολούνται ανενόχλητοι με τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.

Αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν στη θέση του ήταν κάποιος Πετσάλνικος ή κάποιος Κακλαμάνης. Αναρωτιέμαι αν θα συζητούσαμε ακόμα στα σοβαρά για τις ευρωπαϊκές προοπτικές αυτής της χώρας.