Την κατάργηση φοροαπαλλαγών της Καθολικής Εκκλησίας προωθεί ο Μόντι

17.2.12

Από το www.capital.gr:

Την κατάργηση φοροαπαλλαγών που απολαμβάνει η καθολική εκκλησία στην ακίνητη περιουσία που χρησιμοποιεί για εμπορικούς σκοπούς θα επιδιώξει ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Monti.

 Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ιταλική κυβέρνηση ενημέρωσε την Τετάρτη το βράδυ ενημέρωσε την Κομισιόν, η οποία το...


...2010 ξεκίνησε έρευνα για το συγκεκριμένο ζήτημα, πως θα περάσει νομοσχέδιο στη βουλή η οποία θα καταργεί τα συγκεκριμένα φορολογικά προνόμια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα έσοδα του κράτους ενδέχεται να είναι από 700 εκατ. έως και πάνω 1 δισ. ευρώ. Σε όλη τη χώρα η καθολική εκκλησία κατέχει κλινικές, ξενοδοχεία, καταλύματα και ξενώνες φιλοξενίας τα οποία εξαιρούνται από τη φορολόγηση καθώς μέρος των κτιρίων είναι κατοικημένο από ιερείς ή μοναχές ή έχουν κάποιο μικρό ναό. Το γεγονός αυτό δημιουργεί γκρίζες ζώνες καθώς κτίρια που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς καλύπτονται από το νόμο που προβλέπει την εξαίρεση θρησκευτικών χώρων.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και οι Έλληνες πολιτικοί, να φορολογήσουν δηλαδή την περιουσία της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Θα συμφωνούσαν και οι Άνθιμοι. Για την περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ούτε λόγος...