Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ και ο Ντίνος Ρόβλιας

5.4.12

Σχετικά με το θέμα της υποψηφιότητάς του ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε τα εξής:

Έχω διανύσει περισσότερα από 12 χρόνια πολιτικής διαδρομής .Τα 8 ήμουν Βουλευτής. Λειτούργησα σύμφωνα με τις επιταγές της συνείδησής μου και μόνο. Υπηρέτησα αυτό που πίστευα δίκαιο, έντιμο και ηθικό. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω. Πίστευα πραγματικά και βαθιά τα όσα μοιραζόμουνα με τους πολίτες: τις ιδέες μας, το πρόγραμμά μας, το όραμα για τη χώρα και την κοινωνία. Ο δημόσιος λόγος μου...


...δεν περιείχε υπερβολές, ούτε ανέξοδες υποσχέσεις.

Μπήκα στην πολιτική μετά από μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, με την απλή επιθυμία να είμαι ένας ενεργός πολίτης. Το ΠΑΣΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία να έχω την τιμή να εκπροσωπήσω την Καρδίτσα στη Βουλή και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Είχα πάντοτε στο μυαλό μου ότι η εξουσία είναι πρόσκαιρη. Μετά το 2009, αντί να υλοποιήσουμε αυτά που σχεδιάζαμε, αφιερώσαμε όλο τον εαυτό μας στην προσπάθεια διάσωσης της πατρίδας. Εφαρμόστηκε μια οδυνηρή πολιτική, για να αποτραπεί η ολική κατάρρευση της χώρας. Ήταν μια αναγκαστική επιλογή, που προέκυψε ως αποτέλεσμα τραγικών πολιτικών του πρόσφατου παρελθόντος. Όταν λειτουργούμε μέσα σε τέτοιες καταστάσεις γίνονται και λάθη. Είναι αναπόφευκτο. Όμως οι επιλογές ήταν μοναδιαίες και δεδομένες. Ήταν οι σωστές επιλογές για τη χώρα και τη δημοκρατία. Η ιστορία θα το επιβεβαιώσει.

 Τον τελευταίο καιρό το πολιτικό σύστημα έχει περιέλθει σε καθεστώς ιδιόμορφης ομηρίας. Ένας πρωτόγνωρος λαϊκισμός και μια θλιβερή δημαγωγία απαξιώνουν τα πάντα. Και τα απαξιώνουν συστηματικά και επικίνδυνα. Η ριζική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού είναι σήμερα η καλύτερη και η πιο αποτελεσματική απάντηση του δημοκρατικού συστήματος στο σύστημα του μηδενισμού και του παραλογισμού. Είναι η καλύτερη απάντηση στα άκρα που απειλούν την ίδια τη δημοκρατία. Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης επιλέγω να μην είμαι υποψήφιος Βουλευτής. Πιστεύω ότι με την απόφασή μου αυτή υπηρετώ την προσπάθεια στήριξης των θεσμών και ενίσχυσης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, μέσω της ανανέωσης. Παραμένω ενεργός και μάχιμος στη δύσκολη πορεία ανάκαμψης της χώρας μέσα πάντοτε στην Ευρώπη, καθώς και στην προσπάθεια ανάκαμψης του πολιτικού μας χώρου.

Ο νέος Πρόεδρός μας, Βαγγέλης Βενιζέλος, έχει δύσκολο έργο μπροστά του και έχει την ικανότητα να πετύχει ξανά. Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το κεφάλαιο της πολιτικής μου παρουσίας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα χρόνια: από τους πιο στενούς συνεργάτες μου έως τον κάθε πολίτη του Νομού Καρδίτσας, που με εμπιστεύτηκε και με τίμησε με την ψήφο του. Πορευτήκαμε μαζί με ειλικρίνεια, με ήθος, με δυσκολίες και με επιτυχίες. Ήταν μια συναρπαστική πορεία και ευχαριστώ ξανά όσους “ταξίδεψαν” μαζί μου. Η ώρα του απολογισμού δεν ήρθε ακόμα. Τώρα είναι ώρα προσπάθειας και αγώνα για τις εκλογές που φτάνουν.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δυσανάλογη της κατάρτισης του η προσφορά του Ντίνου Ρόβλια στα κοινά. Νομίζω ότι αποχωρεί κυρίως γιατί η επανεκλογή του θα ήταν δύσκολη.