Παπαδημούλης: Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας, ζητάμε εντολή

5.4.12

Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη σε σημερινή συνέντευξη του στο Real Fm:

Ο πολίτης συνειδητοποιεί ότι το μνημόνιο το έφερε ένας πολύ κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για δεκαετίες, ξέρει ότι η πολιτική του μνημονίου χειροτερεύει τα πράγματα για τους πολλούς και τους ασθενέστερους και έχει παγιδεύσει τη χώρα στο σπιράλ της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας. Γι' αυτό ζητάει σχέδιο ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής, ελπίδας, προοπτικής και...


...αυτή είναι η πρόκληση για τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο μνημόνιο για τις δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς.

Αποτελεί κατεξοχήν πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι η ενωτική δημοκρατική δύναμη στο χώρο της αριστεράς που λέει ότι δεν θέλουμε απλώς να αυξήσουμε τα ποσοστά μας αλλά θέλουμε να αλλάξουμε πολιτική, να αλλάξουμε τις πλειοψηφίες, να ηττηθούν και να βρεθούν στην αντιπολίτευση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε η δύναμη που προβάλει εναλλακτικές λύσεις, εναλλακτικές προτάσεις, πειστικές, τεκμηριωμένες και ζητούμε γύρω απ' αυτές να ενωθούν και άλλες δυνάμεις για να διαμορφώσουν μια νέα πλειοψηφία.

Δεν επενδύουμε στην αναμπουμπούλα, προσπαθούν να μας φορτώσουν την "ρετσινιά" του ακραίου, του υπερβολικού, του εκτός πραγματικότητας. Όσοι ενοχλούνται γιατί κάθε μέρα που περνάει ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αναγνωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως την δύναμη που κάνει την πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση, την δύναμη που δικαιώθηκε σε πολλές προβλέψεις και προτάσεις αλλά και στη δύναμη που πασχίζει για να διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία.

Εμείς δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας, δεν ζητάμε ψήφο για να δυναμώσουν τα ποσοστά μας, δεν φοβόμαστε τα δύσκολα, ζητάμε εντολή για να γίνουμε μια πρωταγωνιστική δύναμη που θα αλλάξει τα πράγματα από θέση πλειοψηφίας, από θέση διακυβέρνησης του τόπου.

Αν οι πολίτες δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα αυτή και η κοινοπραξία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ έχει κάτω από 50% κάτω από 151 βουλευτές θα απευθυνθούμε με ρεαλιστικό προοδευτικό πρόγραμμα στις άλλες δυνάμεις που έχουν καταψηφίσει από τα αριστερά το μνημόνιο και θα τους ζητήσουμε συμμετοχή ή έστω ανοχή σε μια κυβέρνηση που θα επιδιώξει να αλλάξει ριζικά την ασκούμενη πολιτική.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Χαίρομαι που ο κ.Παπαδημούλης αναγνωρίζει ότι το Μνημόνιο το έφερε ένας πολύ κακός τρόπος διακυβέρνησης κι όχι κάποιο οργανωμένο σχέδιο λεηλασίας της χώρας. Λυπάμαι όμως που δεν καταλαβαίνω για ποιο πράγμα ζητάει εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς περιγράφεται κυρίως η ύπαρξη λύσεων κι όχι οι ίδιες οι λύσεις. Ως πολίτες θα πρέπει να τις μαντέψουμε;