Τσίπρας: Θα αναθεωρήσουμε/καταγγείλουμε/ξανασυζητήσουμε/αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση

20.5.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ΣΚΑΙ:

Υπάρχει μια δανειακή σύμβαση που θεωρούμε ότι είναι αρνητική για τη χώρα αφού μας οδηγεί σε ένα δρόμο υποτέλειας. Αυτή τη δανειακή σύμβαση θέλουμε να την αναθεωρήσουμε και για να την αναθεωρήσουμε θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο και τα βήματα εκείνα, που θα την καταγγείλουμε και θα...


...ξανασυζητήσουμε με τους αντισυμβαλλόμενους για να την αναδιαπραγματευτούμε.

Εσείς έχετε ένα σπίτι και νοικιάζετε και κάποιος είναι ο ιδιοκτήτης και έχετε ένα συμβόλαιο, όταν εσείς καταγγείλετε το συμβόλαιο αυτό, δε θα βγείτε δεν θα σας πετάξει έξω από το σπίτι κανένας, έχετε δυνατότητες.(...)Θα καθίστε σε ένα τραπέζι να την αλλάξετε αυτή τη σύμβαση. Άρα ένα θέμα είναι η δανειακή σύμβαση και ένα άλλο θέμα είναι το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν αφορά τους αντισυμβαλλόμενους διότι ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ελληνικό μνημόνιο το ακυρώνει ο ελληνικός λαός με τη βούλησή του και την ψήφο του. Κι έρχεται μια νέα κυβέρνηση που λέει ότι παγώνω την εφαρμογή του με νόμο και πάει στην Ευρώπη και τους λέει: τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μας οδηγήσει στη Δραχμή από δόλο αλλά από γνήσιο οικονομικό αναλφαβητισμό.