Δραγασάκης: Κρατάμε τη χρηματοδότηση των τραπεζών, άλλα θα τα ακυρώσουμε μονομερώς, άλλα μετά από συζήτηση

24.5.12

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη στην πρωινή εκπομπή του Ant1:

Τώρα, με την ακύρωση υπάρχει το εξής θέμα. Εγώ θα σας μιλήσω ειλικρινά όπως πάντα. Καταγγέλλω μια σύμβαση διότι είναι απάνθρωπη, διότι είναι...


...άχρηστη, διότι είναι καταστροφική, την καταγγέλλω πολιτικά, έρχομαι τώρα να την καταγγείλω νομικά, δηλαδή να σπάσω τη σύμβαση.

 Έχω μια σύμβαση με τον κ. Δελατόλα και λέω την καταγγέλλω, να πάμε στα δικαστήρια να την μοιράσουμε. Σε αυτή τη δεύτερη καταγγελία πρέπει να έχουμε σχέδιο διαχείρισης των συνεπειών, διότι μέσα στην ίδια συμφωνία είναι τα εργασιακά μέτρα που εμείς θα τα ακυρώσουμε αμέσως, μόνοι μας, μονομερώς, δεύτερον είναι η χρηματοδότηση των τραπεζών που δεν μπορούμε να την ακυρώσουμε διότι από αυτήν εξαρτάται η χρηματοδότηση και η ρευστότητα της οικονομίας άρα αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε, τρίτον είναι άρθρα των συμβάσεων που αντίκειται στο γενικό σύνταγμα και σε διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αυτά θα τα ακυρώσουμε μετά όμως από τη συζήτηση και τη διαπραγμάτευση.

(...)Να συνεννοηθούμε ότι αυτοί με τους οποίους μιλάμε είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι και πολύ ικανοί, δηλαδή μας έχουνε αλυσοδέσει. Μη φανεί η εντύπωση ότι μιλάμε για κάτι εύκολο που με ένα φύσημα θα απαλλαγούμε, θέλει σχέδιο και πρέπει η επόμενη κυβέρνηση που ελπίζουμε να είναι κυβέρνηση της αριστεράς αλλά οποιαδήποτε να καταρτίσει… εμείς το έχουμε κάνει ήδη ως κόμμα, μια σοβαρή επιτροπή με διεθνολόγους, με… για να σχεδιάσει. Ήθελα να κατανοηθεί ότι το μνημόνιο έχει μέσα τρία πράγματα, άλλα μπορούν να καταργηθούν άμεσα και μονομερώς, άρα δεν μπορούν να καταργηθούν αν δεν υπάρξει νέα συμφωνία και υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σχεδιάσουμε πως θα τα αντιμετωπίσουμε.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί άριστα να συνοψιστεί στο σχήμα "Ναι στα λεφτά, όχι στις υποχρεώσεις". Θα ενθουσιαστούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι...