Ηρώ Διώτη: Τα ελλείμματα στον ΟΣΕ προέκυψαν γιατί χρεώθηκε ο ΟΣΕ το κόστος δανεισμού κι όχι ο κρατικός προϋπολογισμός

12.7.12

Με εργαζόμενους του ΟΣΕ συναντήθηκε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη. Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σχετική δήλωση της:

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να γνωρίζει ότι τα ελλείμματα στον ΟΣΕ προέκυψαν κυρίως γιατί χρεώθηκε ο ΟΣΕ το κόστος δανεισμού για δημιουργία των υποδομών του ΟΣΕ, ενώ σε όλες τις χώρες οι υποδομές...


...επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Επίσης, ο ΟΣΕ εμφανίζει θετικό πρόσημο στα λειτουργικά του αποτελέσματα τα οποία προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) φτάνουν για το 2011 τα 25,1 εκατ. ευρώ. Το μοντέλο το οποίο επιχειρεί σήμερα να εφαρμόσει το αρμόδιο Υπουργείο για την χώρα μας, έχει αποδειχθεί πανευρωπαϊκά αποτυχημένο. Όλες οι προηγμένες χώρες της Ευρώπης όπου οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με παρόμοια νομική μορφή τύπου ΔΕΚΟ (πχ Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Δανία. Ιταλία κλπ)και επιχείρησαν να ιδιωτικοποιηθούν, αποτύχανε και πλέον, σήμερα, έχουν δημόσιο χαρακτήρα.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Η κ.Διώτη δηλώνει στο βιογραφικό της ότι εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Ελπίζω να μην διάβασαν τα πρώην αφεντικά της τη συγκεκριμένη δήλωση. Ο ΟΣΕ δεν χρεοκόπησε γιατί το κράτος δεν χρέωσε στην άλλη του τσέπη τα έξοδα.

Ο ΟΣΕ χρεοκόπησε γιατί χρόνια απασχολούσε υπεράριθμους υπαλλήλους στους οποίους έδινε μισθούς 2-3.000 ευρώ, γιατί για χρόνια τα βαγόνια πήγαιναν κι έρχονταν αδειανά στους περισσότερους προορισμούς και γιατί στήθηκε ένα πάρτι διαφθοράς με τη συμμετοχή των καθεστωτικών συνδικαλιστών.

Για πόσο ακόμα θα προστατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ το μεγάλο σπάταλο Δημόσιο; Για πόσο ακόμα θα επινοούνται αστεία "οικονομικά" επιχειρήματα για μοιάζουν όλοι "αθώοι";