Ξένιος Ζευς: Νόμιμοι 4 στους 5 προσαχθέντες μετανάστες

13.8.12

Διεξάγεται μια μεγάλη συζήτηση σχετικά με την σκοπιμότητα της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς" της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Θα μου επιτρέψετε να αποφύγω τα...πάθη και να ασχοληθώ περισσότερο με την αποτελεσματικότητα.

Σε σημερινό δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ διαβάζω ότι από την έναρξη της επιχείρησης μέχρι και χθες προσήχθησαν 7.361 αλλοδαποί εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 1.596  γιατί δεν...


...πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα.

Επίσης, συνελήφθησαν μόλις 10 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες ενώ ελάχιστα εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα παράλληλων ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα συγκεκριμένα στατιστικά δεδομένα 4 στους 5 προσαχθέντες μετανάστες διαμένουν νόμιμα, έστω και προσωρινά, στη χώρα και δεν μπορούν να απελαθούν. Το ποσοστό είναι εντυπωσιακό κι αποδεικνύει ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Όσοι ονειρεύονται μαζικές απελάσεις παρανόμων μεταναστών θα πρέπει είτε να τους βρουν είτε να...αποδείξουν ότι υπάρχουν.

Το μόνο βέβαιο είναι πάντως ότι μέχρι στιγμής η πολυδάπανη επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.