Παπούτσι από τον τόπο του

13.8.12

Του Γιώργου Καρελιά/ Protagon.gr

Ως βουλευτής  υπουργός ο Αντώνης Σαμαράς απεδείχθη άκρως τοπικιστής. Πριν από μερικά χρόνια, ως υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, «μετέφερε» τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα από την Ηλεία στη Μεσσηνία. Με μια υπουργική απόφαση που έβαλε τους φορείς των δυο νομών να τσακώνονται.

Τώρα, ως πρωθυπουργός, ο Σαμαράς ξαναδείχνει την αγάπη του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του. Με διαφορετικό τρόπο. Με μια αιφνιδιαστική...


...κυβερνητική απόφαση αντικαταστάθηκε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος(ΣΔΟΕ), εισαγγελέας  Ιωάννης Διώτης, από τον Μεσσήνιο εφοριακό Στέλιο Στασινόπουλο.

Ο Διώτης έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως έχων την εποπτεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη πριν από δέκα χρόνια. Επικεφαλής του ΣΔΟΕ τοποθετήθηκε πέρσι. Και, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, είχε επιδοθεί στη συλλογή στοιχείων για τον (οικονομικό) βίο εκατοντάδων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της πολιτικής.

Δεν γνωρίζουμε κάποια επίδοση του διαδόχου του, εκτός αν θεωρείται τέτοια η στενή σχέση του με τον νυν πρωθυπουργό, λόγω κοινής καταγωγής. Ο οποίος πρωθυπουργός είναι φανατικός οπαδός της θεωρίας «παπούτσι από τον τόπο σου».

Αξιοσημείωτο: Η αντικατάσταση του Διώτη από τον Μεσσήνιο εφοριακό έγινε χωρίς να ακουστεί  κιχ από τους δυο συνεταίρους του κ. Σαμαρά στην κυβέρνηση. Και γιατί να ακουστεί; Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έβαλαν μερικούς δικούς τους σε άλλα κρατικά πόστα.