Ο Παπαθεοδώρου αγαπά την καινοτομία των...ξένων πανεπιστημίων

21.8.12

Ο υφυπουργός Παιδείας  κ.Παπαθεοδώρου πρωτοστάτησε, αρχικά με την ιδιότητα του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετέπειτα με την κυβερνητική του ιδιότητα, στην αλλαγή του νόμου Διαμαντοπούλου που προέβλεπε σε κάποιο βαθμό τη μεταρρύθμιση των ελληνικών ΑΕΙ.

Χθες, είχε συνάντηση εργασίας με τον εκπρόσωπο της Έδρας Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος, του Πανεπιστημίου Simon Fraser του Βανκούβερ, κ. Κώστα Δεδεγκίκα ο οποίους του...


...μετέφερε επιστολή του Διευθυντή της Έδρας Ελληνικών Σπουδών Σταύρος Νιάρχος, καθηγητή Ανδρέα Γερολυμάτου, στην οποία γινόταν ιδιαίτερη αναφορά στις Διαπανεπιστημιακές συνεργασίες και ειδικότερα σε δράσεις με Πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Κίνας και της Βορείου Αμερικής.
Στην επιστολή τονιζόταν η επιθυμία για στενότερη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Υπ.Παιδείας, ο κ.Παπαθεοδώρου τόνισε την «σταθερή πεποίθηση του Υπουργείου Παιδείας για συνεργασία με ιδρύματα που αναπτύσσουν καινοτόμες δράσεις και προγράμματα συμβάλλοντας στη διεθνή προβολή της ελληνικής ακαδημαϊκής παράδοσης, της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού».


Πώς γίνεται να είσαι ταυτόχρονα υπέρμαχος του καθεστώτος που προστατεύει τη μιζέρια των ελληνικών πανεπιστημίων και παράλληλα να τονίζει ότι είσαι υπέρ της συνεργασίας με ξένα ιδρύματα που αναπτύσσουν "καινοτόμες δράσεις"; Την πιθανότητα να στραφούν τα ελληνικά πανεπιστήμια προς την καινοτομία την έχουμε αποκλείσει;