Επιβεβαιώνει Παπακωνσταντίνου ο Αβραμόπουλος για τη διαδρομή της λίστας Λαγκάρντ

29.10.12

Διαβάζω στο Capital.gr:

«Δεν έχει διακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών», αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Το έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντησης σχετικής ερώτησης του...



...ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενημερώνει ωστόσο ότι «τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με την απάντηση του, ο Υπ.Εξωτερικών επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία παράδοσης της λίστας Λαγκάρντ στις ελληνικές αρχές ήταν πράγματι αυτή που περιέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Αποτελεί μάλλον ντροπή για το ελληνικό Κράτος ότι μια λίστα που παραδόθηκε με τέτοια μυστικότητα λόγω της σημασίας της από τις γαλλικές αρχές, κατέληξε να αραχνιάζει στο συρτάρι του κ.Βενιζέλου...