Γερμανοί Σοσιαλιστές: Ο Σόιμπλε κρύβει ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους μετατέθηκε για μετά τις εκλογές

28.11.12

Έντονη ήταν η αντίδραση του κόμματος των Γερμανών Σοσιαλιστών (SPD) στους χειρισμούς της γερμανικής κυβέρνησης που κατέληξαν στην προχθεσινή συμφωνία του Εurogroup.

Xαρακτηριστικά, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Frank-Walter Steinmeier δήλωσε ότι «το κούρεμα δεν έχει αποφευχθεί, έχει αναβληθεί για μετά τις εκλογές. Πρέπει να είμαστε...



...ειλικρινείς και ρεαλιστές και να πούμε στους πολίτες ότι έτσι είναι. Ο Σόιμπλε προσπαθεί πάλι να κρύψει την αλήθεια» ενώ ο γραμματέας της Κ.Ο του SPD Τόμας Όπερμαν έκανε λόγο για το «επόμενο ελληνικό ψέμα της καγκελαρίου».

Όπως αναφέρει και ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, τα κορυφαία στελέχη του SPD προσέχουν πάρα πολύ τη διατύπωσή τους όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα. Ο υποψήφιός του για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, μιλά για «εκ των πραγμάτων αρκετά πιθανό» κούρεμα, καλώντας την Μέρκελ «να μιλήσει καθαρά στους Γερμανούς». Οι γερμανομαθείς μπορούν να διαβάσουν την αναλυτική θέση του SPD εδώ.

Άραγε, οι Γερμανοί Σοσιαλιστές που δεν ενθουσιάζονται με τη «λύση» όπως ο Αντώνης Σαμαράς και οι εγχώριοι αναλυτές, ανήκουν κι αυτοί στο...λόμπι της δραχμής;