Παπακωνσταντίνου: Παρέδωσα στον Διώτη όλα τα τα ηλεκτρονικά στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ

2.1.13

Στις 24 Οκτωβρίου του 2012, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Παραθέτω ένα κρίσιμο απόσπασμα των τοποθετήσεων του:

Τον Ιούνιο του 2011, περίπου ένα μήνα αφότου ανέλαβα, σε συνεργασία με τον κ. Διώτη συζητήσαμε τα στοιχεία που είχαμε λάβει από τη Γαλλία σχετικά με καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα. Του απέστειλα τα πλήρη ηλεκτρονικά στοιχεία ώστε να συνεχιστεί πλέον ο έλεγχος για όλα τα φυσικά και νομικά...


...πρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό και μετά από τη μετακίνησή μου με τον ανασχηματισμό που ακολούθησε, τα στοιχεία παρέμειναν στην αρμόδια υπηρεσία. Συνεπώς, παρέδωσα όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία στο νέο Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ για να συνεχιστεί η έρευνα και ο έλεγχος στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αυτονομίας που έχει ο ΣΔΟΕ και πρέπει να διαφυλάττει απέναντι σε κάθε πολιτική ηγεσία. Να θυμίσω ότι την περίοδο εκείνη είχε ήδη οριστεί και αναλάβει καθήκοντα ο Οικονομικός Εισαγγελέας, στον οποίο θα μπορούσε να απευθυνθεί ο ΣΔΟΕ για βοήθεια, αν υπήρχε οποιοδήποτε κώλυμα στις έρευνες του. Συνεπώς, ζήτησα εγώ τα στοιχεία από τις γαλλικές αρχές, τα παρέλαβα, έδωσα τις μεγάλες καταθέσεις για έρευνα και πρώτο έλεγχο και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία για έλεγχο.

(...)

Δεν δόθηκε το πρωτότυπο στον κ. Διώτη, αλλά δόθηκε το αντίγραφο το οποίο υπήρχε σε USB – σε στικάκι όπως έχω πει επανειλημμένα. Είπατε ότι εάν δεν υπήρχε δημοσιότητα θα ψάχναμε ακόμα. Θα ψαχνόμασταν γιατί δεν έγινε η έρευνα, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία δόθηκαν στις υπηρεσίες και κατά την άποψή μου, κακώς τα στοιχεία μετά παραδόθηκαν στην πολιτική ηγεσία.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Μόνο μια απάντηση του κ. Διώτη αρκεί για να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερο την αλήθεια. Στα ηλεκτρονικά στοιχεία που παρέλαβε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, περιέχονταν τα ονόματα των συγγενών του; Ναι ή Όχι;

Αν ο Διώτης απαντήσει καταφατικά, σημαίνει ότι η αλλοίωση έγινε σε στάδιο μεταγενέστερο, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών. Αν ο Διώτης απαντήσει αρνητικά, η αλλοίωση θα έχει γίνει την περίοδο που μόνο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε στα χέρια του τη λίστα, κάτι που θα μας έφερνε αντιμέτωπους με σαφείς πραγματικότητες.