Chris Markοjohn: Δυο μήνες ακόμα θα κρατήσει η Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου

6.2.13

Από το ΣΚΑΙ


Την εκτίμηση πως θα διαρκέσει ακόμα δύο μήνες η προανακριτική επιτροπή, έκανε ο πρόεδρός της επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναφερόμενος στη διαδικασία και τον αριθμό των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν.

Την ίδια ώρα, παρά την έγκριση από την πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής για...



...δημοσιοποίηση της συνεδρίασης, ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους εκτίμησε πως τελικά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αφού όπως είπε «μας εμποδίζουν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος». Πάντως το θέμα θα παραπεμφθεί στη διάσκεψη των προέδρων. Στην πρότασή του κ. Μαρκογιαννάκη φέρεται να συμφώνησαν όλα οι πλευρές εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του να μαγνητοσκοπούνται οι συνεδριάσεις, αλλά το υλικό να μην δημοσιοποιείται και απλά να κρατείται για αρχειακούς λόγους, κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί μετά το τέλος των εργασιών της προανακριτικής.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Ικανοποιητική διάρκεια οι δυο ακόμα μήνες. Θα έχουν τότε την ευκαιρία οι παραγωγοί να κρίνουν αν αξίζει να επενδύσουν στο προϊόν και τη νέα τηλεοπτική σεζόν και ίσως θα έχει ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των dvd του πρώτου κύκλου.