ΣΥΡΙΖΑ: Μυρίζει διαπλοκή η σχέση Φαήλου Κρανιδιώτη-Δημήτρη Μελισσανίδη-ΟΠΑΠ

5.2.13

Παραθέτω το επίσημο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για τη διπλή ιδιότητα του συμβούλου του πρωθυπουργού, κ. Κρανιδιώτη:

Ασφαλώς και είναι σε γνώση του κ. Σαμαρά ότι ο προσωπικός φίλος του και συνεργάτης του, κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη ο οποίος κατηγορείται...


...από τους συντάκτες του περιοδικού UNFOLLOW για απειλητικά τηλεφωνήματα με σκοπό τη φίμωση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Έως εδώ τα πράγματα είναι γνωστά. Η υπόθεση όμως φαίνεται πως  έχει και  συνέχεια.

Μήπως μπορεί ο Πρωθυπουργός να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα που γεννιούνται από τη διεκδίκηση του προς ιδιωτικοποίηση κερδοφόρου οργανισμού ΟΠΑΠ από εταιρεία συμφερόντων του κ. Μελισσανίδη και αν είναι νόμιμη και ηθική η διπλή ιδιότητα του κ. Φ. Κρανιδιώτη  ως συμβούλου του πρωθυπουργού και ταυτοχρόνως δικηγόρου του κ. Μελισσανίδη;

Η υπόθεση μυρίζει διαπλοκή.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση στη διαμάχη που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες μεταξύ του περιοδικού Unfollow και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Συγκεκριμένα, το περιοδικό ενέπλεξε τον επιχειρηματία με υποθέσεις λαθρεμπορίου καυσίμων και στη συνέχεια κατήγγειλε ότι οι συντάκτες του δέχθηκαν τηλεφώνημα με απειλές κατά της ζωής τους από συστηθέντα ως Δημήτρη Μελισσανίδη και αριθμό τηλεφώνου καταχωρημένο στην Aegean Oil, εταιρείας συμφερόντων Μελισσανίδη.

Σήμερα, ο στενός συνεργάτης και πολιτικός οπαδός του Αντώνη Σαμαρά έστειλε στο περιοδικό την παρακάτω επιστολή, η οποία και προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ:


Κατ’ εντολήν του πελάτη μου, κ. Δημήτρη Μελισσανίδη σας δηλώ τα κάτωθι:

Μετά από δημοσιεύματα βαρύτατα συκοφαντικού περιεχόμενου σε βάρος του προσώπου του, στο τεύχος σας Φεβρουαρίου 2013, δημοσιεύσατε επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού σας το Σάββατο στις 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 22:15, άρθρο με τίτλο «Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη» .

Ο κ. Δ. Μελισσανίδης σας δηλώνει πως ουδέποτε επικοινώνησε με οποιονδήποτε συντάκτη ή άλλον συνεργάτη σας. Οφείλετε δε να δημοσιεύσετε την παρούσα απάντηση του στην ηλεκτρονική σας σελίδα και να διαγράψετε τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια που ακολουθούν την ανάρτηση σας.

Κατά τα λοιπά επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του.

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης