Δαμανάκη: Δεν αποκλείει η Κομισιόν νέα μείωση του κατώτατου μισθού

28.2.13

Τη δήλωσή της ότι για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, επανέλαβε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

«Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο» τόνισε η κ. Δαμανάκη, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η σταθερή γραμμή......που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια». «Αυτό το οποίο είπα είναι ότι δεν αποκλείεται» πρόσθεσε.

Η κ. Δαμανάκη είπε, επίσης, ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Κομισιόν ως ένα μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Επικαλέστηκε, μάλιστα, παλαιότερες ανακοινώσεις της Κομισιόν αλλά και παλαιότερη δήλωση του Όλι Ρεν για το θέμα.

Τόνισε, ακόμη, ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι επίτροποι πρότειναν να τεθεί εκτός συζήτησης το θέμα του κατώτατου μισθού, ώστε να μην δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση, αλλά «δυστυχώς δεν έχει δεκτή αυτή η πρόταση».

Πηγή: Ιn.gr

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είχα σκόπιμα αποφύγει να σχολιάσω τις περίφημες δηλώσεις του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου για το θέμα, θεωρώντας δεδομένο ότι το θέμα δεν είναι απλό και δύσκολα θα εκφραζόταν αυθορμήτως ένας τόσο υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος.

Μένει να δούμε αν η Τρόικα θα κομίσει κάποια στιγμή στην Αθήνα ένα τέτοιο αίτημα και ποια θα είναι η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Πιο πολύ από οτιδήποτε πάντως, με φοβίζει η πίστη μέρους των Ευρωπαίων συνομιλητών μας για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας ρύθμισης..