Διαστημόπλοια στη Θράκη

18.2.13

«...Τα βαν, ειδικά διαμορφωμένα με βιβλιοθήκη, τραπεζάκια, υπολογιστές, παιδαγωγικά παιχνίδια ταξιδεύουν όλες τις ημέρες της εβδομάδας, σε 46 απομακρυσμένους οικισμούς και κάνουν μάθημα σε 750 παιδιά, με εναλλακτικές εκπαιδευτικές μεθόδους. Πριν εμφανιστούν για πρώτη φορά τα βαν ζητήσαμε από τα παιδιά να τα φανταστούν και να τα ζωγραφίσουν. Τα ζωγράφισαν σαν διαστημόπλοια, λες κι έφταναν από το υπερπέραν».


Στην γνωστή και πάντα...



...ενδιαφέρουσα στήλη της Καθημερινής της Κυριακής με το ευρηματικό όνομα «Γεύμα με την Κ», η Ξένια Κουναλάκη φιλοξένησε τη Θάλεια Δραγώνα.

Η κ. Δραγώνα είναι καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θεωρεί όμως έργο ζωής το πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη», το οποίο ξεκίνησε -από κοινού με την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Άννα Φραγκουδάκη- το 1997.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσατε περισσότερα εδώ. Σπάνια κανείς διαβάζει τόσο όμορφες ιστορίες επιτυχίας οποιασδήποτε βαθμίδας ή δομής της ελληνικής εκπαίδευσης.