Καταγγελία για αδιαφανείς μεθοδεύσεις στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από ομάδα στελεχών

18.2.13


Παραθέτω τη σχετική ανακοίνωση:

Στην τελική ευθεία πριν το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, πυκνώνουν τα περιστατικά απαράδεκτων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Επιλεκτική και όχι ενιαία αναλογία εκπροσώπησης των  οργανώσεων, με κορυφαίο δείγμα την απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των......απόδημων Ελλήνων. Φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου "κριτηρίου" για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση  την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες.

Διορισμός εφορευτικών επιτροπών αντί εκλογής .

Ασάφειες για κρίσιμα ζητήματα ελάχιστες μέρες πριν την εκλογή συνέδρων.

 Άγνωστος αριθμός "αριστίνδην" συνέδρων και ύποπτη μη ανακοίνωση τους με αποκλεισμό πολλών πρώην Βουλευτών και μελών κεντρικής επιτροπής που είχαν ιστορική διαδρομή με αγώνες για το κίνημα.

Η εκτίμηση αυτή δεν είναι μόνο δική μας.

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τιμήσει την δέσμευση του να προασπίσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματος και να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Καταστατικού, που αφορούν την διεξαγωγή των προ-συνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την ιδιότητα του αυτή, έχει την πρώτη ευθύνη για την διασφάλιση της ενότητας του Κινήματος.

Σε μια στιγμή σημαντικών προκλήσεων για την χώρα και την Παράταξη, θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει αποπροσανατολισμός με τέτοιες ανούσιες, σε τελική ανάλυση, μεθοδεύσεις.

Το μήνυμα μας είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη δεν θα αφήσει την ευκαιρία του Συνεδρίου για θετικές εξελίξεις, να πάει χαμένη .1.      Διαμαντίδης Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ)

2.      Διαμαντοπούλου Κατερίνα (Μέλος ΚΟΕΣ)

3.      Καρχιμάκης Μιχάλης (Γραμματέας Ε.Σ Μέλος ΚΟΕΣ)

4.      Νιώτης Γρηγόρης (Μέλος ΚΟΕΣ)

5.      Νούσιος Βασίλης (Μέλος ΚΟΕΣ)

6.      Οικονόμου Παντελής (Μέλος ΚΟΕΣ)

7.      Παπαηλιού Άσπα (Μέλος ΚΟΕΣ)

8.      Πεταλωτής Γιώργος (Μέλος ΚΟΕΣ)

9.      Στρατάκης Μανώλης (Μέλος ΚΟΕΣ)

10.  Σωτηρίου Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ)