Κινείται ξανά ζωηρά εντός του ΠΑΣΟΚ η «ομάδα των 7 υπουργών»

8.2.13

Ανώτερη των προσδοκιών ήταν η προσέλευση βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε χθεσινή συνάντηση της «ομάδας των 7 υφυπουργών» στο ξενοδοχείο Ιntercontinental.

Από τους εν ενεργεία βουλευτές του Κινήματος συμμετείχαν...
...ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Θάνος Μωραϊτης, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Θεοδώρα Τζάκρη ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Μανώλης Όθωνας κι ο Σωκράτης Ξυνίδης. Απουσίασαν για λόγους ανωτέρας βίας οι πρώην υφυπουργοί Γιώργος Πεταλωτής και Γιάννης Δριβελέγκας.

Παρόντες ήταν και αρκετοί πρώην βουλευτές και στελέχη του κόμματος όπως ο Νίκος Τσώνης, ο Νίκος Ζωϊδης, η Αφροδίτη Παπαθανάση, η Μαρία Θεοχάρη, ο Παντελής Ασπραδάκης, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Ηλίας Καρανίκας,  η Λίτσα Κουρουπάκη και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπρίτζης.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε αναπόφευκτα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, εν όψει και του ερχόμενου Συνεδρίου το οποίο ενδέχεται να αποδειχθεί σημαντικό για τον καθορισμό των δομών της νέας κομματικής γραφειοκρατίας.

Φαίνεται ότι όλη αυτή η ομάδα των στελεχών καταφέρνει σιγά-σιγά να εξασφαλίζει τη συνοχή της, κινούμενη προς την διαμόρφωση ενός συμπαγούς εσωκομματικού πόλου ο οποίος καλύπτει και το κενό των πολλών αποχωρήσεων κορυφαίων στελεχών.

Το ιδεολογικό στίγμα του εγχειρήματος δεν έχει ακόμα καταστεί σαφές καθώς διατυπώνονται διάφορες θέσεις επί των οποίων δεν έχει καταγραφεί απόλυτη συμφωνία. Κοινή πεποίθηση όλων είναι η ανάγκη της αυτόνομης και διακριτής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά πράγματα, μακριά από κάθε είδους ταύτιση, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία.

Παρά τις αντίθετες επικοινωνιακές διαστάσεις που ίσως και σκόπιμα δόθηκαν στην κάλυψη της συγκεκριμένης συνάντησης, η ομάδα αυτή των στελεχών δεν φιλοδοξεί να ανατρέψει αύριο-μεθαύριο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά το ότι είναι διάχυτη η αίσθηση της μη αναστρέψιμης πολιτικής φθοράς του νυν προέδρου του κόμματος.