Προσυνεδριακός διάλογος ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚογενών «κινήσεων»

22.2.13


Τέσσερα «ναι» και ένα «μάλλον όχι» εισέπραξε το ΠΑΣΟΚ μετά το προσκλητήριό του προς τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς για διάλογο, πρωτοβουλία που είχε προαναγγείλει ο Βαγγέλης Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα.

Θετικά στην πρόσκληση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Μανιάτη και του αντιπροέδρου του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστου Δερβένη απάντησαν ήδη οι κινήσεις Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Νέοι Μεταρρυθμιστές αλλά......και η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου.

Προς το «όχι» κλίνει ο Κοινωνικός Σύνδεσμος του Γιώργου Φλωρίδη, ενώ αναμένεται θετική απάντηση και από τους εκπροσώπους των πολιτικών κινήσεων Μπροστά και Π 80.

Οι κινήσεις που προσεκλήθησαν, πλην της Δυναμικής Ελλάδας, ανήκουν στο συντονιστικό όργανο για την Κεντροαριστερά, το οποίο συγκροτήθηκε έπειτα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου στο Γκάζι.

Ο Ηλίας Μόσιαλος αποδέχθηκε την πρόσκληση Μανιάτη και το ραντεβού τους θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής. Νωρίτερα ο κ. Μόσιαλος θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ. «Μιλάω με όλους», είπε στα «ΝΕΑ» επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα «θα πάμε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ». Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλωρίδης διερωτήθηκε, στα «ΝΕΑ», σχετικά με την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ: «Σε τι να προσέλθουμε; Να συναντηθούμε με ποιον στόχο; Η δική μας πρόταση είναι να αυτοδιατεθούν όλοι υπέρ του νέου», υπονοώντας ότι δεν προτίθεται να αποδεχθεί τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο διάλογο για την Κεντροαριστερά.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε από πόσα ενεργά μέλη αποτελούνται όλες αυτές οι κινήσεις. Η Πρωτοβουλία Β, η Πολιτεία 2012 και οι Νέοι Μεταρρυθμιστές έχουν μαζί περισσότερα από 30 μέλη; Αν ναι, πόσα από αυτά δεν είναι ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

Ελπίζω επίσης να μάθουμε και σε τι διαφοροποιούνται ιδεολογικά από το ΠΑΣΟΚ, αν φυσικά θεωρήσουμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρεσβεύει κάποια ιδεολογία.