Θανάσης Οικονόμου: Η έντιμη επιλογή είναι να μην παρευρεθώ στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

5.2.13

Από το Real.gr

Την απόφασή του να μην παρευρεθεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δημοσιοποίησε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Θανάσης Οικονόμου, ενώ φλερτάρει με τη ΔΗΜΑΡ δηλώνοντας ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα μπορούσε να διαμορφώσει ένα πλαίσιο για ευρύτερες αναφορές.

«Η έντιμη επιλογή είναι να μην παρευρεθώ στο Συνέδριο» δηλώνει, εκτιμώντας...


...ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει εγκλωβιστεί γύρω από τα δικά του προβλήματα, χωρίς πολιτική ταυτότητα».

«Δεν μπορεί το κυρίαρχο να είναι οι εσωτερικοί συσχετισμοί δυνάμεων ή οι προσωπικές εμμονές. Δεν μπορεί να μην μας απασχολεί η ηθική απαξίωση, η απουσία κάθε αυτοκριτικής ή η έλλειψη πολιτικού στίγματος. Δεν μπορεί μετά απ’ όλα όσα έχουν γίνει, να θεωρείται ότι εκφράζουν το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ» όσοι έχουν συνδέσει την δημόσια παρουσία τους με τη νομή της εξουσίας. Σας λέω, λοιπόν, ότι τα εκλογικά νούμερα τα παλεύεις. Την ηθική απαξίωση, την έλλειψη πολιτικής ταυτότητας και τις ιδιοκτησιακές συμπεριφορές όχι» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταστεί ένας μηδενικός παράγοντας: «Πολιτική σε κενό αέρος δεν γίνεται. Ούτε υπάρχει λύτρωση χωρίς κάθαρση. Στο καταρρέον σύστημα έχουν μείνει όσοι έχουν πελατειακές δεσμεύσεις και έντιμοι αγωνιστές, συναισθηματικά εγκλωβισμένοι. Το ΠΑΣΟΚ πολιτικά και κοινωνικά έχει συντηρητικοποιηθεί και δεν μπορεί να δώσει καμιά ώθηση στην εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν υπάρχει καμία προοδευτική διαδικασία, μία προωθητική δύναμη ικανή να ανανεώσει και να εμπνεύσει. Λυπάμαι πραγματικά αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει καταστεί, το λέω με μαθηματικούς όρους, ένας μηδενικός παράγοντας. Τα μεγαλύτερα μεγέθη να πολλαπλασιάσεις με το μηδέν, το γινόμενο πάλι μηδέν θα είναι».

Παράλληλα ο Θανάσης Οικονόμου έχει μόνο καλές κουβέντες για τη ΔΗΜΑΡ: «έχει το αναγκαίο κεφάλαιο ηθικής υπεροχής, διαθέτει την ικανότητα να κάνει ανοίγματα σε κοινωνικά σύνολα που μέχρι τα χτες μπορεί να είχαν άλλες διαδρομές χωρίς να τους προκαλεί ενοχικά σύνδρομα και σε επίπεδο συγκυβέρνησης έχει αποδείξει αυτό που για μένα είναι κρίσιμο, την επίγνωση των ορίων της κοινωνίας» επισημαίνει και τονίζει: «έχω εκτιμήσει την ήρεμη δύναμη του Φώτη Κουβέλη. Κινείται χωρίς εγωκεντρικές εξάρσεις -που ενισχύουν τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας- και την τελευταία τριετία έχει λειτουργήσει με αποφασιστικότητα και βούληση».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Όταν το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει να στηρίξει στα Γιάννενα τύπους όπως ο Μιχάλης Κασσής, ας μην απορεί γιατί χάνει νεότερα και πιο αξιόλογα στελέχη.