Διαψεύδει η Gazprom τα περί πρότασης δανεισμού στην Κύπρο

18.3.13

Επίσημη διάψευση από την Gazprom, στα όσα μεταδόθηκαν χθες περί πρότασης της προς την κυπριακή κυβέρνηση

«Ο ρωσικός γίγαντας της Gazprom δεν απευθύνθηκε προς τις Αρχές της Κύπρου, με πρόταση να παράσχει οικονομική υποστήριξη στον τραπεζικό τομέα της χώρας, με αντάλλαγμα την άδεια...


...εξόρυξης φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου» μεταδίδει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Πράιμ, επικαλούμενο τον επίσημο εκπρόσωπο της εταιρείας, Σεργκέι Κουπριάνοφ.

«Το διαψεύδω» είπε ο κ. Κουπριάνοφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φημολογούμενες και μάλιστα νυκτερινές παρεμβάσεις προς την κυπριακή προεδρία.

«Δεν χρειάζεται να περιπλέκονται περισσότερο τα πράγματα και να δυσκολεύεται μια ήδη δύσκολη κατάσταση με αυταπάτες» σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ρωσική διπλωματική πηγή πολύ κοντά στις κυπρο-ρωσικές σχέσεις, αρνούμενη να αναφερθεί σε οποιαδήποτε μέτρα αντίδρασης υπάρξουν από ρωσικής πλευράς στην απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο.

«Οι προτάσεις αυτής της σημασίας και αυτού του επιπέδου δεν γίνονται κατ' αυτόν τον τρόπο και πολύ περισσότερο από εκπροσώπους μιας εταιρείας» παρατήρησε η ίδια πηγή, η οποία επιβεβαίωσε εμμέσως ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων Ν. Αναστασιάδη και Β. Πούτιν: «Είδατε κάποια σχετική ανακοίνωση; Ούτε εμείς, άρα δεν υπάρχει τίποτε, ας μην προτρέχουμε».

Πηγή: Σίγμα 

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η κατασκευή παραμυθιών από πολύ συγκεκριμένα ελληνικά κέντρα παραπληροφόρησης. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ας το εμπεδώσουμε πια.