Διαψεύδει κατηγορηματικά το ΒΗΜΑ η Κομισιόν για τη δήθεν «οδηγία» για την Ελλάδα

3.3.13

Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της Καθημερινής στις Βρυξέλλες Νίκου Χρυσολωρά:


Η Κομισιόν διαψεύδει ότι εξέδωσε οδηγία, με την οποία προειδοποιεί το προσωπικό της ότι επίκεινται βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτιο «με Χ αριθμό νεκρών». Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ώρες, η ιστοσελίδα της εφημερίδας το Βήμα παρέθεσε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο φέρεται να εξέδωσε η Κομισιόν, όπου «θέτει στα στελέχη της ζήτημα ασφαλείας τους κατά την παραμονή τους...



...στην Αθήνα. Το χειρότερο όμως είναι ότι περιγράφει σενάρια με νεκρούς και πρωτοφανείς ταραχές στην Ελλάδα». Μεταξύ άλλων, το υποτιθέμενο e-mail αναφέρεται σε «πληροφορίες που έχουν συλλεγεί σχετικά με βίαιες ταραχές στην Αθήνα τον Μάρτιο, με X (ο αριθμός δεν επιτρέπεται να αναφερθεί) νεκρούς».

Η «Κ» επικοινώνησε άμεσα με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Παναγιώτη Καρβούνη, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Η Επιτροπή εκδίδει οδηγίες για την ασφάλεια του προσωπικού της, δεν αποτελεί πρωτοτυπία, είναι καθήκον της. Το παρακάτω κείμενο σε εισαγωγικά ΔΕΝ εξεδόθη από την Επιτροπή. Οι οδηγίες που έπονται αυτού του κείμενου είναι αυτονόητες υποδείξεις της Επιτροπής προς το προσωπικό της. Οι οδηγίες αυτές έγιναν σε συνεννόηση με τις Ελληνικές αρχές!».

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το θέμα αναδείξαμε χθες εδώ. Θλιβερός ο κατήφορος του ΒΗΜΑτος και μάλιστα δίχως τέλος.