«Εκδικητική μανία της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό» διαπιστώνει ο Τσίπρας

18.3.13


Παραθέτω τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο:

Η απόφαση του Eurogroup συνιστά αποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό. Το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα......της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο. Ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις.

Πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ. Ο κ. Σαμαράς οφείλει τώρα και χωρίς μισόλογα να εξηγήσει αν έχει και ο ίδιος συμφωνήσει στο έγκλημα.

Στον αντίποδα αυτής της εγκληματικής απόφασης, πρέπει άμεσα να διοργανωθεί ειδική διάσκεψη για τα χρέη των ευρωπαϊκών χωρών που θα δώσει λύση στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου, το 1953, που διέγραψε το 60 τοις εκατό των γερμανικών χρεών. Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι έχει ιστορική μνήμη και η Γερμανία συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνει.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δεν θα σταθώ στο ότι προτάσεις ανάλογες με αυτές του Eurogroup έχουν διατυπώσει κατά καιρούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Μανώλης Γλέζος αλλά θα σταθώ στο ύφος του κ. Τσίπρα.

Είναι δυνατόν η τοποθέτηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα να περιέχει μονάχα κρίσεις ακραίου τύπου για τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας; Θα μπει τουλάχιστον στον κόπο να μας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας για ποιο πράγματα γυρεύει εκδίκηση η Γερμανία από την Κύπρο ή το θεωρεί τόσο αυτονόητο;