Όταν ο κατηγορούμενος δίνει μαθήματα σοβαρότητας στους κατήγορους

6.4.13

Μιας κι αρκετοί ενδεχομένως να το έχουν ξεχάσει, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να θυμηθούμε ότι αυτό το "Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής" στο οποίο πρωταγωνιστούν διάφοροι «περίεργοι» τελευταία δεν είναι κάποια νέα τηλεοπτική σαπουνόπερα.

Είναι το αρμόδιο θεσμικό όργανο για να εξετάσει την αθωότητα ή την ενοχή...



...του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατηγορείται για πιθανή συνειδητή αλλοίωση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπουν τη σύσταση τέτοιων επιτροπών. Την ώρα λοιπόν που ένας άνθρωπος προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα -όπως έχει δικαίωμα- οι κάθε λογής μαϊντανοί πολιτικοί αντιμετωπίζουν τις εργασίες της Επιτροπής ως μια καλή ευκαιρία για διαγωνισμό ατάκας αλλά και για κατασκευή καλών σχέσεων με δημοσιογράφους, στους οποίους και μοιράζουν επιλεκτικά τα πρακτικά.

Ο μόνος ο οποίος έχει σεβαστεί απόλυτα το θεσμικό ρόλο της Επιτροπής είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, δηλαδή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δεν μιλάει με δημοσιογράφους, δεν απαντάει στο ξεκατίνιασμα των μελών της Επιτροπής, δεν σπέρνει διαρροές. Όλα αυτά μάλιστα, σε μια χώρα στην οποία μέχρι και οι κάθε λογής Τσοχατζόπουλοι επιχειρούσαν μέχρι τελευταία στιγμή να μας βγάλουν όλους τρελούς...

Ειλικρινά, θαυμάζω την ψυχραιμία του. Αν ένιωθα αθώος και διαπίστωνα την τόση γελοιότητα των κατηγόρων μου, δεν ξέρω αν θα αντιδρούσα τόσο ψύχραιμα. Αν αυτός ο άνθρωπος στο τέλος δικαιωθεί, θα ήθελα πολύ να δω τα μούτρα όλων αυτών...