Τι θέλει η κυβέρνηση να κάνει στο Δημόσιο και την εμποδίζει ο Μανιτάκης;

6.4.13

Αρκετά πιθανή θεωρείται από μερίδα του Τύπου η αποχώρηση του Αντώνη Μανιτάκη από την κυβέρνηση, μετά την αδυναμία του να πείσει την Τρόικα αλλά και το υπουργείο Οικονομικών ότι το σχέδιο του για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είναι βιώσιμο.

Χωρίς να θεωρώ πολιτικά σωστή επιλογή την ιδιαίτερη μεταχείριση των...

...δημοσίων υπαλλήλων, δεν πείθομαι ότι πίσω από αυτήν κρύβεται ο κ. Μανιτάκης.

Δεν έχω διαγνώσει καμία διάθεση των τριών κομμάτων συνεργασίας να συγκρουστούν με το παρασιτικό κομμάτι της Δημόσιας Διοίκησης, δεν θυμάμαι η προγραμματική τους συμφωνία να περιέχει καμιά δέσμευση περί απολύσεων. 

Αν λοιπόν κριθεί αναγκαία η αποχώρηση Μανιτάκη από το πόστο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει δημόσια -αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος- τι πρέπει να γίνει στο Δημόσιο αλλά και ποιος θα αναλάβει να τo κάνει.

Πολύ φοβάμαι όμως ότι πίσω από τη σφοδρή κριτική στον Μανιτάκη δεν κρύβεται μια ουσιαστική διάθεση αλλαγών αλλά μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο της, χρεώνοντας στους εταίρους της την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Γιατί νομίζω ότι το μόνο που θέλουν αυτοί που δυσφορούν με τον Μανιτάκη είναι να τα βρουν προσωρινά με την Τρόικα και «μετά βλέπουμε»;